

Učni se seznamují s novými technologiemi

Pozvání do gastronomické prodejny SEZEVA v Uherském Hradišti, kterou škole zprostředkovala paní Kollerová z Poteče, se nedalo odmítnout.
Setkání, kterého se účastnili podnikatelé, kuchaři, vedoucí různých gastronomických zařízení, škol a další účastníci. Jednalo se hlavně o ukázky nových technologií při výrobě a přípravě pokrmů vaření, smažení a pečení v Konvektomatech na vysoké technologické úrovni v dnešním moderním stravování.
Pan Jan Machalovský, Support manager zde představoval Konvektomat RETIGO. Veškerá technologie podléhá evolučním změnám. Nastupuje doba, kde vítězí dokonalost.
![]() |
Pan Machalovský předváděl přípravu různých jídel foto: SOU Valašské Klobouky |
Vizí této společnosti bylo představit stroj, za pomocí kterého můžete vařit, péct, smažit, grilovat veškeré druhy potravin při dodržení těch nejpřísnějších hygienických norem za předpokladu značných úspor elektrické energie, vody, času a nákladů spojených s nákupem zbytečných kuchyňských zařízení. To vše je podtrženo srozumitelným ovládáním, snadnou údržbou a vysokou spolehlivostí ke spokojenosti všech zákazníků.
Pan Machalovský předváděl přípravu různých jídel, např. smažené řízky, houskové, karlovarské knedlíky, výrobu dalších příloh, různé úpravy mas, grilované zeleniny, uzení a další technologie. Nakonec učni všechny výrobky ochutnali a žasli nad perfektním strojem.
Žáci 1. ročníku vykonávají praxi na Rekreačním středisku Jelenovská, kde tento konvektomat značky RETIGO pan ředitel Pokorný zakoupil. Žáci SOU Valašské Klobouky se tak s touto moderní technologií budou seznamovat pravidelně.
Učni SOU Valašské Klobouky na odborné praxi foto: SOU Valašské Klobouky |
„Děkujeme všem za umožnění našim žákům se těmto technologiím v této moderní době učit. Žáci oboru Kuchař – číšník 1. – 3. ročníku navštěvují různé akce, které jsou doplňkovou činností naší školy. Prohlubují si tak praktické znalosti z odborných předmětů Stolničení a Technologie," řekla učitelka Odborného výcviku Bc. Blanka Ovesná.
Studenti využívají odborné zkušenosti při přípravě studených pokrmů, rautů, přípravě slavnostních tabulí, obsluze hostin, společenských setkání. Taktéž spolupracují s městským úřadem ve Valašských Kloboukách. Zde poskytují služby týkající se výroby a obsluhy občerstvení při různých událostech.
Žáci SOU provádí praxi na provozovnách – Rekreační středisko JELENOVSKÁ, restaurace u KOLLERŮ, Hotel ALFA, Penzion ČERNÝ, Motorest ŠAFRÁN, LA ROSCO Uherské Hradiště, U SVATÉHO JANA ve Štítné, Podnikatelské centrum, ZÁMEK Slavičín.
-PR-

TOP REKLAMA










