

Zahájení grilovací sezóny nabídne i halibuta

Ukázka porcování halibuta, ale také ochutnávky vín, sýrů, zmrzlin a valašských frgálů, k tomu cimbálová muzika a další doprovodný program nejen pro gurmány, ale také děti nebo golfisty, to vše čeká v sobotu 28. května návštěvníky Vítání léta na Horalu ve Velkých Karlovicích.
Akce k zahájení grilovací sezóny na terase hotelu Horal tradičně nabídne tradičně pestrý gurmánský program. „Zahájení grilovací sezóny je u nás vždy spojeno se zajímavým tématem. Po porcování mečouna či tuňáka chystáme letos další atraktivní ukázku porcování velké mořské ryby, tentokrát halibuta," láká šéf hotelu Horal Marek Bača.
![]() |
Zahájení grilovací sezóny na terase hotelu Horal tradičně nabídne tradičně pestrý gurmánský program |
Ukázka porcování halibuta začne v 11 hodin. Kuchaři maso následně využijí k přípravě grilovaných i jiných specialit. Hosté tak budou moci ochutnat například tatarák z halibuta, polévku z červené řepy s pečeným halibutem nebo různé variace grilovaných pokrmů.
Připraveny budou i ochutnávky vín, ciderů, sýrů a zmrzlin, ukázka výroby čokoládových pralinek z produkce hotelu Galik a také oblíbená frgálová manufaktura s možností vyzkoušet si výrobu frgálů. Během dne zahraje cimbálová muzika Polajka. Pro děti budou připraveny animační programy a půjčovna segway nabídne ukázkové testovací projížďky.
![]() |
Místem konání akce bude terasa hotelu Horal ve Velkých Karlovicích |
Milovníci golfu mohou navíc návštěvu Vítání léta akci spojit s dalším programem na blízkém Golfovém hřišti Horal, kde se bude po celý den konat testování holí a od 17 hodin soutěž o nejdelší odpal. Terasa na Horalu je vyhlášeným letním cílem turistů i cyklistů díky poloze u cyklostezky Bečva, nabídce krajových specialit, posezení s výhledem do údolí a o prázdninách navíc pravidelným víkendovým grilováním. Po zahájení grilovací sezóny bude v dalším období do prázdnin na terase probíhat provoz dle aktuálního počasí. O prázdninách se pak griluje každý víkend a na středy se opět chystají podvečerní posezení s živou muzikou.
Program Vítání léta na Horalu:
Porcování halibuta (Kamil Kneslík, Makro – v 11:00)
Grilované a další speciality
Degustace vín, ciderů, sýrů, zmrzlin
Řízené degustace rumů Havana
Frgálová manufaktura
Pralinky z produkce hotelu Galik
Animační programy pro děti
Testovací projížďky na segwayi
Cimbálová muzika Polajka
Akce probíhá od 10 do 16 hodin, hlavní gastro program s porcováním halibuta a cimbálovou muzikou začne v 11 hodin.
-PR-

TOP REKLAMA










