

Učiliště pořádá kurzy pro barmany

Střední odborné učiliště Valašské Klobouky pořádá pro budoucí barmany týdenní KOKTEJLOVÝ KURZ v době od 30.5. – 3. 6. 2016 ve spolupráci s barmanskou skupinou Barmani ZLÍN. V pěti dnech barmani obeznámí žáky se zbožíznalstvím, inventářem, přípravou a servisem koktejlů. Žáci každý koktejl ochutnají, znají jeho vzhled, zdobení, varianty, složení. Získávají zde praxi na místě pro klasickou výuku, a na pracovním místě, které odpovídá běžnému provozu. Kurz je doplněn soutěžemi o drobné i větší ceny v tipovacích i znalostních soutěžích. Barmani vyhlašují osobnost kurzu. Po ukončení kurzu obdrží student kromě teoretických a praktických znalostí Certifikát o účasti na týdenním Barmanském kurzu. Nejlepší barman získává hlavní cenu.
![]() |
Žákům budou předávat zkušenosti profesionálové ve svém oboru foto: archiv SOU Valašské Klobouky |
Na přípravě a realizaci kurzu pracuje skupina Barmani ZLÍN. Jakub Orel se pohybuje v oblasti gastronomie, účastní se po celý rok různých barmanských šou, pořádá workshopy ve školách. Adam Navrátil pracuje jako ředitel na Augustiniánském domě Superion v Luhačovicích. Tito pánové se objevují několikrát za rok v televizi a žákům se snaží předat co nejvíce zkušeností, jak barmanských, tak svých praktických zkušeností jak na výletní lodi největší společnosti na světě, tak prací na jiných hotelích v Čechách i v zahraničí. Adam Navrátil přednáší o whisky, o třech hlavních lokalitách po celém světě, kde osobně byl.
„Našim žákům tato skupina barmanů připravuje kurz tak, aby byl zábavný, svěží, aktuální a profesionální. Kladou důraz na to, aby se žáci naučili to, co po nich mohou jejich zaměstnavatelé požadovat," říká učitelka Odborného výcviku na SOU Valašské Klobouky Bc. Blanka Ovesná. U paní Ovesné se mohou do kurzu přihlásit i zájemci z řad široké veřejnosti.
-tz-

TOP REKLAMA










