Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Slováci si prohlédli vsetínskou nemocnici

date_range 22.Čvn, 2012 featured_play_list Aktuality

 

Již podruhé přijeli na exkurzi do Vsetínské nemocnice studenti Strednej zdravotníckej školy v Trenčíně. Stejně jako vloni si prohlédli centrální sterilizaci, ale nově také stravovací provoz s tabletovým systémem, který v blízkosti své školy nemají možnost v praxi prostudovat. Na závěr navštívili vloni otevřený Pavilon patologie a centralizovaných laboratoří.

„Stravovací provoz je na velmi vysoké úrovni", hodnotila profesorka

Příhraniční spolupráce trenčínské zdravotnické školy a Vsetínské nemocnice odstartovala před rokem. Studenti i učitelé byli s tehdejší exkurzí velmi spokojeni a projevili zájem ji v letošním roce zopakovat. Prohlédnout si nemocnici tentokrát přijeli studenti prvního ročníku oboru zdravotnický asistent. „V osnovách mají jak centrální sterilizaci, tak jednotný dietní systém. Chtěli jsme se podívat, jak funguje v praxi. Stravovací provoz je u vás na velmi vysoké úrovni," uvedla třídní profesorka Mgr. Alena Dziacka.

foto Vsetínská nemocnice a.s.    více fotek

Zajímal je především takzvaný tabletový systém, který slouží k uchovávání, transportu a výdeji stravy v náročných podmínkách převozu mimo vlastní budovu kuchyně. Jídelní sety (tablety) jsou převáženy v izolovaných transportních vozících, které udržují teplotu po potřebnou dobu. „V nemocnici tento systém funguje od roku 2004, je plně funkční, splňuje přísná kritéria hodnocení kvality a stále patří k nejmodernějším v rámci regionu," uvedl vedoucí provozního odboru Ing. Ladislav Kašpar. Teplota jídla je opakovaně kontrolována a zůstává v požadované výši i při převozech v extrémních teplotních podmínkách valašské zimy.

Široké je i spektrum vydávaných jídel. „Připravujeme dle potřeby zhruba pětatřicet druhů diet, kromě diabetických a šetřících, je také v nabídce dieta bezlepková a dieta bez mléka a mléčných výrobků. Alergiků stále přibývá, což se projevuje i v požadavcích na složení jídel," uvedla vedoucí stravovacího provozu Eva Maliňáková s tím, že denně v nemocnici připraví na šest set padesát obědů.

Lenka Plačková

 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA