Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Týden knihoven láká na nabitý program

date_range 01.Říj, 2012 featured_play_list Aktuality

 

Knihovny po celé republice začátkem října slaví své jmeniny. A nestačí jim na to jeden den, svým čtenářům chystají hned vícedenní oslavy, které společně nazvaly Týden knihoven. Také valašskokloboucká bibliotéka odstartuje v pondělí 1. října pestrý program, v němž nebudou chybět besedy pro školáky i seniory, setkání pro maminky s dětmi, výtvarné dílničky i lekce práce na internetu. Až do pátku 5. října bude navíc registrace nových čtenářů zdarma.

„Týden knihoven je kampaní, která je zaměřena na propagaci čtení a čtenářství vůbec. Lidé by si díky ní měli uvědomit, že četba knih je významná už od dětských let a přináší do života větší rozhled, obohacení i zážitky," pověděla knihovnice Jana Dorňáková a dodává: „také by ovšem měli přijít na to, že knihovna nemusí být nutně jen prostor s regály plnými knih. Dá se v ní prožít i hezký čas věnovaný hrám, soutěžím, besedám, výuce výtvarných technik a podobně."

Týden knihoven má propagovat čtenářství

Hned v pondělí 1. října zvou oddělení pro děti i pro dospělé na Den otevřených dveří. Zájemci se mohou seznámit s knižním fondem, prostředím i knihovnickými službami a nebo si při podzimní burze vyřazených knih a časopisů vybrat nějaký zajímavý titul. V úterý od 16 hodin se knihovna promění ve výtvarnou dílnu a vznikat zde budou dekorace a šperky z korálků. Středa bude věnována programu pro maminky s dětmi. Dopolední setkání začne v 9:30 a na jeho průběhu se bude podílet i Rodinné centrum Kaštánek. V pátek se tu pak bude odehrávat Internetová školička, která bude učit přihlášené účastníky základům internetu.

Vedle akcí pro veřejnost se bude knihovna věnovat i lekcím pro školní třídy. „K literárním besedám a knihovnickým přednáškám pozveme děti od druhé do čtvrté třídy základní školy, studenty prvních ročníků zdejších středních škol a také děti ze školní družiny a dětského domova. Hovořit se bude o 100. výročí úmrtí básníka Jaroslava Vrchlického, ale také o službách, které může knihovna dětem a mládeži nabídnout," sdělila Jana Dorňáková.

V sobotu 6. října ještě naváže pozvánkou pobočka knihovny ve Smolině, která připravuje Drátkování a děti ze smolinského domova si budou moci v pondělí 8. října přijít vyzkoušet zajímavé výtvarné techniky na akci Podzimní listování.

Lenka Zvonková

 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA