Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Karolinka má výjezdové stanoviště záchranky

date_range 20.Bře, 2013 featured_play_list Aktuality

 

Nové výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje bylo v úterý 19. března dopoledne slavnostně otevřeno v Karolince. Při slavnostním okamžiku nechyběl hejtman Stanislav Mišák, náměstek hejtmana Lubomír Nečas, krajská radní Taťána Nersesjan či zástupci města Karolinky a složek Integrovaného záchranného systému Zlínského kraje.

„Jedná se o nový dvoupodlažní objekt s vytápěnými garážemi pro dvě sanitní vozidla a komfortním zázemím pro personál. Doposud bylo výjezdové stanoviště v Novém Hrozenkově, kde však prostory nevyhovovaly současným moderním standardům," upřesnil hejtman Mišák s tím, že provoz výjezdového stanoviště bude zajišťovat v nepřetržitém provozu dvoučlenná posádka rychlé zdravotnické pomoci.

„Záchranáři budou mít k dispozici jednu novou sanitku, pořízenou v loňském roce, a jedno záložní vozidlo," doplnil.

foto Krajský úřad Zlínského kraje   více fotek

Celkové náklady akce, jejímž investorem bylo město Karolinka, dosáhly okolo 7 milionů korun. Zlínský kraj poskytl dotaci 3,5 milionu. Výjezdové stanoviště se stavělo od října loňského roku do února 2013.

„Pro obyvatele a návštěvníky turisticky velmi atraktivní oblasti otevření výjezdového stanoviště v Karolince znamená zlepšení dostupnosti nejenom zdravotnické záchranné služby, ale i celého integrovaného záchranného systému v dané oblast," doplnil náměstek Nečas. V bezprostřední blízkosti nového výjezdového stanoviště v Karolince totiž sídlí také výjezdové stanoviště Hasičského záchranného sboru a Obvodní oddělní oddělení Policie ČR.

Gabriela Sýkorová Dvorníková, Martin Vrána

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA