Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Teplé počasí odstartovalo migraci žab

date_range 30.Bře, 2014 featured_play_list Aktuality

 

Jarní oteplení odstartovalo migrační tah ropuch obecných, které se z volného terénu stahují do vodního prostředí, aby zde přivedly na svět nové generace. Cestou je ale ohrožuje přechod přes frekventovanou komunikaci u valašskoklobouckých rybníků. Proto město, tak jako v loňském roce, instalovalo přes lesní cestu uzamykatelnou závoru.

„Prosíme všechny řidiče o krátkodobé omezení četnosti průjezdu kolem rybníků. Závora je zde samozřejmě instalována pouze na nejkratší nutnou dobu (dva až 3 týdny), aby byl ochráněn hlavní migrační tah žab. Klíče od ní obdrží všichni majitelé chat a lesní hospodáři. V případě, že by některý z majitelů nemovitostí klíč neměl, může se obrátit na odbor vnitřních věcí městského úřadu," vysvětlil místostarosta města Martin Janík.

Valašskokloboucké rybníky    foto MěÚ Valašské Klobouky

Vedení města děkuje všem, kterých se toto omezení dotkne za ohleduplnost a toleranci. Opatření každý rok zabrání významnému usmrcování žab a likvidaci jejich populace.

Sandra Novotná Kollerová

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA