Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Lidé mohou pobesedovat s Ombudsmanem

date_range 23.Dub, 2014 featured_play_list Aktuality

 

Nekalé obchodní praktiky na prodejních zájezdech, agresivita a nátlak podomních prodejců nebo matoucí poštovní zásilky… Jen stručný výčet z dlouhého seznamu protiprávního jednání, s nímž se mohou lidé v běžném životě setkat. Díky Večeru s Ombudsmanem ale mohou podstatně rozšířit své povědomí o vlastních právech a možnostech, jak je aktivně hájit, když jsou jim upírána. Debatní večer s promítáním a divadlem proběhne v sále Valašskoklobouckého podnikatelského centra v pátek 25. dubna od 18 hodin.

„Pořad Večer s Ombudsmanem k nám přivážejí zástupci Kanceláře veřejného ochránce práv. Návštěvníkům promítnou krátký film a přizvaní herci sehrají také divadlo znázorňující situace, kdy se lidé ocitají tváří v tvář podvodnému a protiprávnímu chování. Poskytnou tak návody a rady, jak se domoci spravedlnosti, jak konkrétně řešit situace, kdy dochází k porušování základních práv, a kam se případně obrátit pro pomoc," uvedl Jaroslav Baloušek, ředitel Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky.

Ačkoli o „šmejdech" a obezřetnosti při kontaktu s nimi bylo řečeno už mnohé, problematika je to stále aktuální. Dokazuje to i nedávná kauza z našeho regionu, kdy se podvodníci prostřednictvím matoucích dopisů a předražené telefonní linky snažili vylákat z lidí peníze na uhrazení smyšlené dlužné částky. Kvalifikovaný pohled právníků veřejné ochránkyně práv zde proto bude bezesporu přínosem. „V diskusní části večera se budou lidé moci zeptat na konkrétní případy porušování základních práv, inspirované třeba právě vlastní zkušeností," poznamenal ředitel.

Debatní setkání pořádá Městská knihovna Valašské Klobouky ve spolupráci s Centrem občanského vzdělávání Masarykovy univerzity v Brně. Večery s Ombudsmanem se s finanční podporou Generálního ředitelství pro spravedlnost Evropské unie uskuteční v dalších 14 městech České republiky. Podobný projekt probíhá i v dalších zemích EU, například v Estonsku, Polsku, Rumunsku či Slovinsku.

Lenka Zvonková

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA