Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

BMX Charity Jam letos pro Emmičku

date_range 21.Čvn, 2014 featured_play_list Aktuality

 

I malé město může dělat velké činy. 5. 7 .2014 se koná v areálů bývalého koupaliště v Brumově-Bylnici již pátý ročník BMX Charity Jamu, který pořádá nezisková organizace Demons Bike. BMX Charity Jam každoročně podporuje konkrétní dítě, které je mentálně nebo tělesně postižené a náklady na jeho léčbu jsou více než vysoké. Letošní ročník bude na podporu šestileté Emmičky Koptákové, která se narodila jako zdravé dítě, ale v pátém měsíci se přestala vyvíjet a po roce a půl jí byla diagnostikována tetrazomie 15. chromozomu. S touto diagnózou jsou spojené i její další zdravotní problémy. Emma má těžkou mentální retardaci, autismus, odumíraní očních nervů, asfyxii kloubů, defekt síňového septa, přestává vidět, má tělovou a trupovou hypotomii. Má problémy s jídlem, špatně polyká, je pouze na tekuté stravě, nemůže jíst a proto i špatně prospívá.

Minulý ročník akce BMX Charity Jam (foto redakce)   …další fotky

Akce má každoročně místní sponzory, kteří finančně připívají. Do konečné sumy, která je na místě akce předávána rodičům, se započítává také dobrovolné vstupné, příspěvky přes bankovní konto a výtěžek z náramků, které se prodávají na místě. Účast potvrdili špičky BMX a MTB scény, všichni jezdci i organizátoři se vzdali veškerých finanční odměn ve prospěch Emmičky. Minulý ročník se konal na podporu Anetky Kráčalíkové. Byla předána částka 20 940 Kč. Letos bychom chtěli tuto sumu překonat, a proto se obracíme na média, jelikož s jejich pomocí je náš cíl reálnější.

Organizátorem celé akce je, jak už bylo zmíněno, nezisková organizace Demons Bike. Ta se skládá z místních nadšenců, kteří jezdí nebo dříve jezdili na BMX, MTB, skateboardu nebo koloběžce. BMX Charity Jam se uskuteční v areálu bývalého koupaliště v Brumově-Bylnici. Jedná se o skate-park, který si jezdci vlastnoručně vyrobili. O tom, že jsou překážky opravdu kvalitní, svědčí i to, že špičky české BMX scény pochází právě z Brumova-Bylnice (Erik Figar – mistr ČR v minirampě 2012, David Janáč – mistr ČR v minirampě 2013). Akce bude probíhat 5. 7. 2014 od 10:00 přibližně do 19:00 hodin. Závod bude rozdělen na tři kategorie BMX Masters, BMX Hobby a MTB. Po celou dobu závodu bude přítomna firma Monster Energy, která bude rozdávat Monster nápoje zdarma.

BMX Charity Jam existuje od roku 2010. Zpočátku se akce konala pro zábavu místních riderů a v souvislosti s tím se pomáhalo dětem, které to potřebují. S postupem času začala návštěvnost rapidně růst a zájem o závody byl čím dál větší. Toho organizátoři využili a zaměřili se na konkrétní děti, které potřebují pomoc. Vybraná částka se každý ročník zvyšovala a spokojených a dojatých rodičů přibývalo. Organizátoři začali zjišťovat, že jejich práce má smysl a stojí za to v tom pokračovat. Vzhledem k vysoké návštěvnosti v minulém roce (1500 zúčastněných) předpokládáme nárůst i tento rok. Našim cílem je překonat částku 20 940, která byla předána v minulém ročníku rodičům Anetky Kráčalíkové, a tím usnadnit finanční tíseň mamince Emmy. Ta o Emmičku pečuje sama 24 hodin denně, otec odešel a nepřispívá ani finančně. Veškerý výtěžek ze závodu půjde na nákup léků, které potřebuje Emmička ke svému životu a stojí každý měsíc 5000 Kč.

-tz-

Video z minulého ročníku:

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA