Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Ve školce dostanou ke Dni dětí novou zahradu

date_range 30.Kvě, 2016 featured_play_list Aktuality

 

Na středu 1. června připadá mezinárodní Den dětí a ve Valašských Kloboukách se bude tento svátek slavit skutečně příznačně, a to otevřením nové přírodní zahrady u mateřské školy. Na děti zde čeká celá řada klasických herních a aktivizačních prvků, ale také zajímavosti jako bylinkové záhonky, lanové žebříky, rozhledna, labyrint, meteorologická stanice, divadlo či potrubní telefon. Slavnostní uvedení dětí do jejich nového přírodního hřiště začne v 16 hodin a k návštěvě jsou zvány celé rodiny.

„Nová zahrada má dětem nabídnout příjemné zázemí, umožnit jim pozorování proměn přírody a také jim ukázat nové a netradiční možnosti her, zdravého pohybu i poznávání světa okolo sebe. Mateřská škola tak získává atraktivní a přívětivý prostor, který jí bude sloužit k harmonickému rozvoji předškolních dětí," vyjádřila starostka města Valašské Klobouky Eliška Olšáková.

Den dětí se bude ve Valašských Kloboukách slavit příznačně          foto: město Valašské Klobouky

V úvodu odpoledne vystoupí se svým programem dětský pěvecký sbor z mateřské školy. „Zahrada bude dětem symbolicky předána okamžikem slavnostního přestřižení pásky, po kterém budou hosté a návštěvníci zváni na komentovanou prohlídku. Děti si pak mohou užít volné zábavy a vyzkoušet si, co všechno na ně v jejich novém přírodním království čeká," pozvala Ivana Sáblíková, ředitelka Mateřské školy Valašské Klobouky.

V areálu přírodní zahrady je instalováno pětatřicet herních prvků. Vedle skluzavek, prolézaček a houpaček se děti mohou těšit na dřevěná zvířátka, tabule ke kreslení, venkovní kuchyňku, xylofon, balanční prvky a mnohé další. V prostoru byly provedeny také úpravy terénu, byly vytvořeny mlatové chodníky a terasy, vysazeny trvalkové záhony, vzrostlé keře a stromy. Zahrada získala i stylové oplocení z akátových desek ozdobených malovanými dětskými motivy.

Projekt byl realizován díky dotační podpoře 1,9 milionu korun z Operačního programu Životní prostředí, přičemž celkové náklady činily necelých 2,5 milionu korun.

Lenka Zvonková

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA