Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Začátek prázdnin nabídne pestrý program

date_range 29.Čvn, 2016 featured_play_list Aktuality

Pestrý program pro návštěvníky všeho věku přinesou první prázdninové dny ve Velkých Karlovicích.

Sobota 2. července potěší především gurmány. Od 11 do 14 hodin se uskuteční ve Spa hotelu Lanterna 8. ročník soutěže o nejlepší sýr, v níž porovnají svůj um regionální producenti. Návštěvníci budou moci nejen ochutnat, ale také si vyzkoušet, jak se kombinují sýry s víny. Atmosféru zpříjemní cimbálová muzika Jánoš.

V sobotu se uskuteční 8. ročník soutěže o nejlepší sýr (foto archiv pořadatelů)

V blízkém Gril srubu Razula, u dětského parku Razulák, se mohou zájemci zapojit do prvního prázdninového kurzu pečení valašských frgálů. Kurzy jsou novinkou letošní letní sezóny ve Velkých Karlovicích, v červenci a srpnu se budou konat každé úterý a sobotu od 10 do 13 hodin. Vedou je pekařky Resortu Valachy, návštěvníci se dozví zajímavosti o historii i výrobě těchto tradičních valašských koláčů a sami si vyrobí vlastní frgál.

U blízkého Penzionu U Dorňáků se v sobotu koná Formanský den s formanským programem, ale také zvěřinovými a rybími hody – připraven bude mj. zvěřinový guláš nebo pstruzi na více způsobů. Od 17 hodin bude následovat posezení s cimbálovou muzikou Kyčerka.

Milovníci relaxace mohou večer zamířit do Wellness Horal, kde je od 19 hodin připravena Saunová noc s otevírací dobou až do půlnoci a saunovými rituály každou hodinu.

V neděli 3. července se koná golfový turnaj na Golfovém hřišti Horal u hotelu Horal, připravený k oslavě 10. výročí založení místního golfového klubu. Začátek je v 9 hodin.

Pestrý bude také následující týden.

Od 6. července až do konce prázdnin pořádá karlovický hotel Horal pravidelné středeční podvečery na grilovací terase s živým hudebním doprovodem v podání Zbyňka Ternera a s ochutnávkami vín. Podvečery začínají vždy v 18.30 hodin.

Hudební večery na Horalu (foto archiv Resortu Valachy)

V pátek 8. července se koná první letošní koncert Karlovského hudebního léta u Penzionu Pod Pralesem. Koncerty se tu konají každý pátek na venkovním pódiu, začíná se v 19 hodin, vstupné je dobrovolné. Jako první zahraje 8. července písničkář René Souček s Adélou Jonášovou, talentovanou dcerou Pavlíny Jíšové.

V sobotu 9. července se ve Velkých Karlovicích chystá závod horských kol BIKE VALACHY s dvěma trasami různé náročnosti v délce 20 a 45 kilometrů. Uskuteční se i závody na kratších trasách pro děti, vše se startem, cílem a doprovodným programem u hotelu Galik, včetně možnosti ubytování.

U Karlovského muzea se v sobotu bude konat od 9 do 17 hodin Hrnčířský den. Připraveny jsou ukázky řemesel, tvůrčí dílny pro děti a vystoupení Cimbálové muziky Polajka a Cimbálové muziky Jiřího Kašpara.

Více informací: www.valachy.cz

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA