Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Při nehodě zemřel řidič domíchávače betonu

date_range 24.Říj, 2016 featured_play_list Aktuality

 

Domíchavač v příkopu mezi obcí Vysoké Pole a Újezd byl hasičům ohlášen v pondělí 24. října v 14:41 hodin. Oznamovatel operačnímu důstojníkovi hasičů dále sdělil, že řidič je ve voze zaklíněný. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z centrální požární stanice Zlín a z požárních stanic Slavičín a Valašské Klobouky. K místu nehody vyjely celkem tři automobilové cisterny a jeden požární nosič kontejnerů.

Místo nehody bylo pro nákladní dopravu neprůjezdné                Foto: redakce             více fotek HZS

„Hasiči po příjezdu k nehodě zjistili, že autodomíchavač se třemi kubíky betonu vyjel mimo komunikaci a řidič je ve vážném stavu zaklíněný v kabině vozu. Hasiči ihned zahájili vyprošťovací práce s hydraulickým vyprošťovacím zařízením. V době vyproštění řidiče na místo přijela sanitka. Hasiči předali zraněného muže do péče zdravotníků, kterým pomáhali s oživováním. I přes enormní nasazení zdravotníků i hasičů se muž z bezvědomí neprobral. Navíc jeden ze zasahujících hasičů zjistil, že řidič je jeho příbuzný. Velící důstojník směny proto rozhodl o vystřídání hasiče. Dále rozhodl o povolání člena posttraumatického intervenčního týmu," uvedl tiskový mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Hasiči provedli protipožární opatření. Z vozu neunikaly provozní kapaliny, i přesto hasiči umístili na krizová místa možného úniku sorpční rohože.

K místu nehody se dostavili i zástupci firmy vlastnící domíchavač. Od hasičů obdrželi kontakty na firmy, které by mohly pomoci s vyproštěním vozidla.

Při nehodě zemřel řidič domíchávače betonu     více fotek HZS

Po celou dobu šetření nehody Policií České republiky a provádění záchranných prací byla silnice průjezdná jedním pruhem pouze pro osobní automobily. Autobusy a nákladní vozy se musely vracet na objízdnou trasu.

„Sedmačtyřicetiletý řidič nákladního automobilu prozatím z neznámých příčin havaroval mimo vozovku, přičemž utrpěl závažná poranění. Těm i přes veškerou snahu přivolaných záchranářů podlehl. Policejní hlídky odkláněly veškerou dopravu na objízdné trasy. Příčiny tragické nehody nadále vyšetřují zlínští dopravní policisté," uvedl tiskový mluvčí policistů Petr Jaroš.

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA