Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Starou dlažbu nahradila dlažba zámková

date_range 31.Říj, 2016 featured_play_list Aktuality

 

Oprava chodníku na ulici Zahradní dospěla v těchto dnech do finále. Na jeho 261 metrech se budou moci lidé procházet pohodlněji a bezpečněji, a to díky novému předláždění zámkovou dlažbou a bezbariérové úpravě nájezdových pasáží. Rekonstrukce chodníku v souhrnné ploše 424 m2 město vyšla na 800 tisíc korun.

„Vůbec poprvé byla ve Valašských Kloboukách při opravě chodníku použita jako podklad vrstva konstrukčního stabilizovaného kameniva. To zabezpečí vyšší odolnost proti deformacím způsobeným tlakem vozidel při příjezdu k rodinným domům, nebo také postupným degradacím zapříčiněným povrchovou vodou, povětrnostními vlivy či zimní údržbou," popsal místostarosta Martin Janík s tím, že technologie by se měla využívat i při dalších opravách, které jsou ve městě plánovány.

Starou dlažbu nahradila dlažba zámková            Foto: MěÚ Valašské Klobouky

Dlaždice původního chodníku o formátu 30×30 centimetrů nahradila nová zámková dlažba, obměněny byly i zahradní a silniční obrubníky a úprav se dočkaly rovněž kanálové vpusti. Dlažbu, která byla ze starého chodníku odebrána, si mohou lidé odkoupit za symbolických 5 korun za kus na Valašskoklobouckých službách.

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA