Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Páteční úvod jarmeku zve na trh i za kulturou

date_range 26.Lis, 2016 featured_play_list Aktuality

 

Valašský mikulášský jarmek otevře dějství svého pětadvacátého ročníku už v pátek 2. prosince. Lidé se mohou na jarmekovou notu naladit od 13 hodin na malém trhu v dolní části Masarykova náměstí. Podbarví jej dětské vystoupení i příchod svatého Mikuláše a jeho vrcholem bude po setmění slavnostní rozsvícení vánočního stromu města. V podvečer se pak konají vernisáže výstav v Galerii G i v Galerii Vincúch, večer koncert v kostele i posezení s cimbálovou muzikou v Pastoračním domě. Všichni jsou srdečně zváni.

„V pátek před jarmekem už je vždy celé město plné příprav a také netrpělivého těšení. Abychom si čekání na hlavní sobotní dění zpříjemnili, můžeme se společně potkat při odpoledním trhu s pěkným programem, který bude z velké části věnován dětem. Se svými vystoupeními se nám představí děti ze školky a základní školy a k vidění budou i fotky betlémů z dětské jarmekové soutěže," pozvala starostka Eliška Olšáková.

Vrcholem bude rozsvícení vánočního stromu              foto: archiv města Valašské klobouky

Na trhu bude poprvé k ochutnání letošní jarmeková kyselice a také další valašské speciality. Své výrobky zde budou prezentovat dvě desítky řemeslníků a lidových výrobců. Od 16 hodin začne Čertovský rej a s ním i dětský program. „Slavnostní zahájení jubilejního pětadvacátého jarmeku bude spojeno s rozsvícením vánočního stromu města, který má své tradiční místo před klobuckou radnicí. Srdečně zveme malé i velké," vyjádřila starostka a naznačila, že první okamžiky svítícího vánočního stromu si nenechá ujít ani svatý Mikuláš, který bude mít pro děti drobné pozornosti.

Příznivci umění mohou v pátek zavítat hned na dvě vernisáže. Galerie Vincúch v 16 hodin slavnostně otevře výstavu maleb Hany Slováčkové a v 18 hodin bude v Galerii G zahájena expozice obrazů Jaroslava Jeřábka k jeho životnímu jubileu. Od 19:30 budou jarmekoví návštěvníci zváni do kostela na koncert kapely historických nástrojů RukyNaDudy a od 20 hodin potom do Pastoračního domu na posezení s Cérčí cimbálovou muzikou Klobučan.

Tož dojděte na jarmek!

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA