Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Letošní jarmek bude bohatší o dvě soutěže

date_range 29.Lis, 2016 featured_play_list Aktuality

 

Vydařilo se vám letos kysané zelí? Máte prvotřídní recept na domácí chleba nebo kynuté těsto na pány? A ve sklepě k tomu krásná jablíčka? Pak jste ideálním jarmekovým soutěžícím! Tradiční soutěže, které zpestřují Valašský mikulášský jarmek a které hledají ty nejpěknější a nejzdařilejší výrobky a výpěstky, nebudou chybět ani při letošním jarmekovém jubileu. Jejich uzávěrky jsou už za pár dní!

„Pětadvacátý jarmek připravil sedm soutěží, z nichž dvě jsou speciálně věnovány dětem. Se svými výrobky se mohou účastnit soutěže O najpěknější betlém na Valašském mikulášském jarmeku a O najpěknějšího strašáka do zelí. Ostatní soutěže jsou již tradiční, hledat budeme nejpěknější jablko, pečeného pána z kynutého těsta, nejlepší zelí, starostovskou slivovici i domácí chleba," představila letošní soutěže Eva Sáblíková jménem organizačního výboru jarmeku.

Soutěž o nejlepší kysané zelí              foto: archiv pořadatelů

Jak bývá zvykem, mohou lidé v sobotu při jarmeku soutěžní výrobky obdivovat a některé také přímo sami hodnotit na výstavkách. „Návštěvnická porota bude mít příležitost rozhodovat o vítězích soutěže O najlepší kysané zelé Valašskoklobucka při ochutnávání vzorků zelí, které bude probíhat před dřevěnicí U Janíků. V sále Besedy pak lidé budou moci přidělit své body také figurkám ze soutěže O najpěknějšího pečeného pána či paní z kynutého těsta. K ochutnávce, i když bez hodnocení, zde budou připraveny i bochníky chlebů ze soutěže O najlepší chleba na Valašském mikulášském jarmeku," dodala Eva Sáblíková.

Ostatní soutěžní příspěvky budou představeny na samostatných výstavách. Jablka, krajové a starší odrůdy ovoce budou k vidění na balkoně kulturního domu, strašáky do zelí si lidé budou moci prohlédnout ve stodole na Kosence a betlémy vytvoří příjemnou kulisu v Pastoračním domě.

O najpěknějšího strašáka do zelí

O najpěknější betlém na Valašském mikulášském jarmeku

O najpěknějšího pečeného pána či paní z kynutého těsta

O najlepší starostovskú slivovicu, než sa napálí nová

O najlepší kysané zelé Valašskoklobucka

O nejpěknější jablíčko krajové či starší odrůdy

O najlepší chleba na Valašském mikulášském jarmeku

  Program 25. valašského mikulášského jarmeku         

Ocenění vítězů proběhne v úterý 6. prosince ve Staré radnici.

Tož dojděte na jarmek!

-tz-

 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA