Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Firma HP Tronic rozdělila 340 tisíc potřebným

date_range 02.Led, 2017 featured_play_list Aktuality

 

Téměř 340 000 korun nadělila pod vánoční stromeček potřebným lidem zlínská společnost HP TRONIC. Symbolické šeky na věnované částky předal generální ředitel společnosti Daniel Večeřa v pátek 23. prosince, vpředvečer Štědrého dne, zástupcům tří zlínských organizací – Educo, Handicap a Alzheimercentrum při tradičním vánočním jarmarku v sídle firmy.

„Educo a Handicap podporujeme již delší dobu, letos jsme podporu znevýhodněných dětí a zdravotně postižených rozšířili prostřednictvím Alzheimercentra o taktéž užitečnou, ve společnosti zatím spíše opomíjenou oblast seniorů. Částku 300 tisíc korun jsme věnovali z prostředků, dříve využívaných na nákup vánočních dárků pro obchodní partnery. Dalších více než 38 tisíc korun mezi sebou vybrali sami zaměstnanci formou firemní tomboly," uvedl Daniel Večeřa, generální ředitel společnosti HP TRONIC, která je mj. provozovatelem sítě prodejen Euronics, e-shopů Kasa.cz a Hej.sk či Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích a vlastní také značku ETA.

Zástupkyně Handicapu Ludmila Sedláčková předává generálnímu ředitel HP TRONIC Danielu Večeřovi
poděkování za finanční dar – originální obraz od klientů sdružení

Prostředky z finančního daru umožní financovat řadu projektů. „Využijeme je na osobní asistenty, autodopravu a zimní pobyt pro děti, kromě toho chceme rozjet i projekt tanečního divadla zdravých lidí s našimi vozíčkáři," přiblížila plány Ludmila Sedláčková z organizace Handicap, která podporuje pracovní a společenské aktivity lidí se zdravotním postižením.

Pro Alzheimercentrum, které poskytuje sociální a zdravotní péči seniorům a funguje ve Zlíně teprve druhým rokem, byl příspěvek od společnosti HP TRONIC jedním z vůbec prvních získaných darů. „Máme z něj velkou radost. Použijeme jej na pořízení elektrického zvedáku, který nám usnadní přemisťování klientů z lůžka na vozík. Při počtu devíti desítek klientů je takové zařízení pro nás velmi užitečné," dodala Helena Nováková z Alzheimercentra.

Středisko rané péče Educo, poskytující terénní sociální službu rodinám s dětmi se zdravotním postižením, za peníze dovybaví nové prostory a zorganizuje víkendové setkání rodin, o které pečuje. „Některé děti ještě nikdy nebyly takto mimo domov, bude to pro ně velký zážitek, za to vám všem děkujeme," dodala Dagmar Machová z organizace Educo.

Peníze, dříve používané na nákup vánočních dárků pro partnery, věnovala společnost HP TRONIC potřebným poprvé v loňském roce. „Budeme v tom pokračovat i v budoucnu, i naši partneři tuto aktivitu oceňují a podporují ji," uzavřel Daniel Večeřa.

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA