Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Oslavy Dne Země přinesou různé akce

date_range 18.Dub, 2018 featured_play_list Aktuality

 

Den Země si letos ve Valašských Kloboukách připomeneme seriálem aktivit, který zapojí účastníky napříč generacemi. V pátek 20. dubna proběhne veřejný úklid přírody, v sobotu 21. dubna pak Den otevřeného dvora a v následujícím týdnu se za poznáním o ochraně přírody vypraví také školní třídy od předškoláků po středoškoláky. Čekat je budou různé exkurze, úklidové akce v krajině, besedy a za odměnu také filmová představení.

„Den Země je oslavou přírody, krajiny a životního prostředí v tom nejširším pojetí. I proto chystáme pestrý program, který bude pro účastníky nejen zdrojem poučení a nového poznání, ale doufáme, že i zábavy," pověděla starostka Eliška Olšáková. „Veřejnost bude v sobotu od 14 do 16 hodin vítána na Dni otevřeného dvora, kde si zopakuje principy správného třídění a seznámí se s cestou vytříděného odpadu ze sběrného dvora do dalších zařízení ke zpracování," dodala.

Třídy základní školy se vydají na návštěvy organizací a firem 
foto: archiv města Valašské Klobouky

Děti z mateřské školy zavítají rovněž na sběrný dvůr a v naučném programu si procvičí pravidla třídění papíru, plastu, nápojových kartonů i skla. Třídy základní školy se vydají na návštěvy organizací a firem, které svou činnost vykonávají v souladu s přírodou, principy její ochrany a zásadami bezpečného zpracování odpadů. „Žáci získají přehled například o živočišné výrobě a včelaření, ale také o zpracování autovraků, fungování skládky nebo chodu kartonážního závodu. A v závěru je bude čekat i filmové představení v kině," přiblížila referentka odboru životního prostředí Martina Poláchová. Středoškoláci pak přiloží své pomocné ruce k odklízení nepořádku z přírody a pro poučné informace si zajdou na technické služby nebo sběrný dvůr.

S očistou může pomoci i veřejnost, když se spolu se zaměstnanci městského úřadu zapojí do akce „Ukliďme Bílé Karpaty". Ta bude konat v pátek 20. dubna a zaměří se na koryto Klobučky. Sraz účastníků bude ve 12 hodin u komunitní kompostárny, odkud se bude postupovat směrem k ekoparku Trhovisko.

„Vyčištění koryta Klobučky bylo také jedním z témat, která od občanů zazněla na letošním veřejném fóru. Nyní tedy můžeme společně ukázat, že nám prostředí, ve kterém žijeme, není lhostejné, a svými silami odklidit z potoka a přilehlých lokalit nánosy nepořádku a odpadků. Každý pomocník bude vítán," oslovil veřejnost místostarosta Martin Janík. Rukavice a pytle na odpad budou zajištěny.  

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA