Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Nejen kolotoče předznamenávají pouť

date_range 22.Zář, 2015 featured_play_list Aktuality

 

Příští pondělí (tj. 28. září 2015) je významným dnem nejen pro naši zemi, která si státním svátkem připomíná Den české státnosti, ale také pro obec Horní Lideč. Patronem zdejšího kostelíka je totiž svatý Václav, významný český kníže a mučedník, nejstarší syn přemyslovského knížete Vratislava l. Naše země si bude svatého Václava připomínat již tradiční Národní poutí, která bude v neděli v Praze, a v pondělí na den patrona českého národa ve Staré Boleslavi. Horní Lidči se ponesou oslavy rovněž po oba dva dny.

Patronem kostela v Horní Lidči je svatý Václav                          Foto: Obec Horní Lideč

V neděli (tj. 27. září 2015) v předvečer státního svátku bude v kostelíku probíhat modlitební most za národ a svatováclavské nešpory. V pondělí (tj. 28. září 2015) v osm hodin ráno bude sloužena mše za všechny nositele tohoto jména a za celý národ. Druhá svatováclavská bohoslužba bude v půl jedenácté a věnována bude všem farníkům a poutníkům. Jejím hlavním celebrantem bude Mons. Vojtěch Šíma, děkan kolegiátní kapituly u svatého Mořice v Kroměříži. Od patnácti hodin pak bude následovat koncert vážné hudby v podání Jaroslava Smilauera a komorního souboru Collegium Classic. Jaroslav Smilauer studoval soukromě skladbu u svého dědečka, profesora Emila Háby, hudebního skladatele, varhaníka a žáka Leoše Janáčka.

I letos budou svatováclavskou pouť v Horní Lidči doprovázet kolotoče, střelnice nebo prodejní stánky s nejrůznějším zbožím. Sobotní večer se ponese v duchu taneční zábavy se skupinou Špagát.

Ludmila Brousilová 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA