Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Likvidace vos a sršňů neberou konce

date_range 25.Srp, 2015 featured_play_list Aktuality

 

Jedním z pokračujících extrémů letošních prázdnin je vysoký počet výskytu včel, vos a sršňů, které se stupňující se agresivitou ohrožují občany na veřejných místech i v jejich soukromých objektech. Jednotky profesionálních hasičů několikrát denně řeší žádosti občanů o likvidaci menších či větších rojů. „Od začátku letošních prázdnin jsme provedli okolo dvou set zásahů na území celého kraje. Pro srovnání, v loňském roce to bylo pouze 40 zásahů," říká tiskový mluvčí HZS Zlínkého kraje Libor Netopil.

Ani včerejší den nebyl výjimkou a jednotky hasičů vyrážely k dalším hlášeným událostem. Jen vsetínští profesionálové zasahovali na místech šesti z celkových patnácti hlášených událostí na území kraje.

  Hasič při likvidaci bodavého hmyzu               Foto: HZS Zlínského kraje

K prvnímu ze zásahů byla jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyslána v 09:15 hodin na ulici Okružní v městské části Rokytnice. Rojící se vosy tam ohrožovaly děti v objektu mateřské školky.

Neuběhlo ani třicet minut a jednotka vyjížděla znovu. „Tentokrát jsme museli zlikvidovat dvě hnízda sršňů na objektu dětského domova v obci Liptál. Vzhledem k poloze hnízd jsme museli nasadit i výškovou techniku," popsal Libor Netopil.

Další likvidaci sršňů, kteří ohrožovali asi dvouleté dítě v pokoji rodinného domu v obci Lužná, provedli vsetínští profesionálové po čtrnácté hodině.

V podvečerních a večerních hodinách následovaly ještě zásahy na likvidaci hnízd sršňů na ulici Pod Splavem ve Vsetíně, v objektu rodinného domu ve Valašské Polance, kde se nacházela invalidní osoba a v objektu rodinného domu v Horní Jasence.

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA