Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Pěstounka podpořila rodiny

date_range 02.Čvn, 2015 featured_play_list Aktuality

 

Před několika dny se u jednoho stolu sešli k rozhovoru lidé, kterým záleží na osudu opuštěných dětí. Někteří za sociální odbor, jiní z veřejnosti, další z řad rodičů, a především také několik vážných uchazečů o pěstounskou péči. Při besedě o pěstounství měli příležitost dotazovat se na vlastní zkušenosti a pocity osoby z nejpovolanějších, pěstounky, která je maminkou sedmi vlastních dětí a dvou dětí svěřených do pěstounské péče.

„Velmi příjemná atmosféra našeho setkání dala možnost otevřeně se zeptat na zkušenosti pěstounské rodiny, na její motivaci, splněné i nesplněné představy, starosti s dětmi, ale i na hezké zážitky, které přijaté děti přinášejí," zachytila dojmy sociální pracovnice Jana Surmařová.

Pěstounka podpořila rodiny, aby se přijetí dětí nebály               foto MěÚ Valašské Klobouky 

„Během povídání pěstounka vyjádřila, že výkon této péče je někdy skutečně obtížný. Protože je ale motivací celé její rodiny snaha pomoci dítěti v nesnázích, a nikoli uspokojení vlastních potřeb, neváhali by a šli by do pěstounské péče znovu," shrnula.

K tomu, aby se pěstounství v rodině odehrávalo co nejpřirozeněji, pomáhá v dnešní době celé spektrum organizací. Ty poskytují podpůrné služby jako vzdělávací semináře, psychologické poradenství, odlehčovací péči, víkendová setkání a mnohé jiné. Tato síť doprovodných služeb byla ostatně tou nejvíce ceněnou změnou v systému náhradní rodinné péče, kterou pěstounka vyzdvihovala.

„Bez zmíněné odborné pomoci by rodiny zvládaly výchovu přijatých dětí daleko obtížněji. Pěstounka je ale podpořila, aby se toho nebály, protože se v dané situaci neocitnou osamocené. Nikdo jim sice nedá záruku, že vše bude stále ideální, ale spolu s odborníky mohou problémy podchytit v začátku a efektivně je řešit," uzavřela Jana Surmařová.

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA