Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Policejní cely jsou ke konci roku vytížené

date_range 30.Pro, 2009 featured_play_list Aktuality
 
 
Koncem roku rapidně narostl počet případů tzv. občanského soužití. Lidé pod vlivem alkoholu napadají nejen své známé a sousedy, ale také své nejbližší. V naprosté většině případů jde o muže posilněné alkoholem.  
 
V úterý večer a v noci na středu řešili policisté hned tři podobné incidenty. Padesátiletý muž ze Zlína vulgárně nadával své ženě a škrtil ji. Naštěstí se jí podařilo přivolat pomoc, takže k žádnému zranění nedošlo. Muž ve svých výpadech pokračoval i po příjezdu policie, proto ho hlídka pro jistotu zajistila a do vystřízlivění umístila do cely. Muž nadýchal 0,9 promile.
 
2,84 promile alkoholu v dechu měl muž, kterého zadrželi policisté v obci Újezd ve středu krátce po půlnoci. Muž rozkopal okno u jednoho z bytových domů, nadával lidem a choval se velmi agresivně. Policisté ho zadrželi a odvezli k lékaři, který rozhodl o umístění tohoto šestadvacetiletého muže na detoxikační oddělení v Kroměříži.
 

Tamtéž skončil krátce před Štědrým dnem i šedesátiletý muž ze Zlína, který napadal svou družku a v protiprávním jednání pokračoval i za přítomnosti naší hlídky. Muž nadýchal 3,12 promile alkoholu.

V neděli 27. 12. dopoledne zase třiatřicetiletý muž ubližoval své matce, dokonce ji udeřil. Dechová zkouška prokázala 1,45 promile alkoholu. Lékař opět rozhodl o převozu tohoto agresivního opilce do Kroměříže.

 

Svou pětašedesátiletou matku urážel v tentýž den také jednačtyřicetiletý muž ze Zlína. Poškodil jí vánoční stromeček a choval se tak, že se žena oprávněně obávala o své zdraví. Muž až do vystřízlivění zůstal v policiejní cele.

Přestupek proti občanskému soužití nelze srovnávat s trestným činem domácí násilí. U domácího násilí se jedná o týrání partnera či příbuzného, které je dlouhodobé, opakované a eskaluje. Těchto závažných případů evidují policisté pouze minimum. Přestupků proti občanskému soužití však v celém Zlínském kraji od začátku prosince zaevidovali strážci zákona celkem 378. Koncem roku těchto incidentů v domácnostech každoročně přibývá.

 
Jana Bartíková
 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA