Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Naučný chodníček lemují nové stromky

date_range 24.Lis, 2009 featured_play_list Aktuality
 
 
V průběhu října a listopadu se žáci osmé a deváté třídy Základní školy Valašské Klobouky osobně zapojili do výsadby stromků v rámci projektu Naučný chodníček ke smolinskému kříži, který připravil odbor životního prostředí valašskokloboucké radnice. Projekt financovala Nadace Partnerství z programu Strom života částkou 10 tisíc korun. Za tyto prostředky byly nakoupeny sazenice původních druhů listnatých dřevin a regionálních ovocných odrůd, které už lemují chodník od Luční ke Smolině.
 

Žáci se dozvěděli, jaký význam v krajině plní meze a remízky   foto MěÚ Val.Klobouky

 
více fotek (externí odkaz)
 
„Děti se výsadby stromků ujaly s velkým nadšením a byly rády, že si mohou sázení zkusit na vlastní kůži. Svým úsilím se zapojily do krajinotvorného procesu a alespoň malým dílem napomohly tomu, že se daří v bělokarpatské přírodě udržovat rozmanitou krajinnou mozaiku. Snažili jsme se jim při tom vysvětlit, proč je důležité v krajině ponechat volně stojící stromy, remízky a meze, které utváří krajinu Bílých Karpat a jsou s ní neodmyslitelně spjaté," shrnula přínos prospěšné aktivity Jitka Ritterová, vedoucí odboru životního prostředí. „Pro naučný chodník jsme vybírali druhy, které ve zdejší krajině dříve byly hojné, ale už z ní pozvolna mizí. Podél trasy mohou lidé najít javory, duby, jilmy, oskeruše, lípu i staré bělokarpatské odrůdy ovocných dřevin," doplnila Jitka Ritterová. Celkem bylo vysazeno na třicet mladých stromů.

Na uskutečnění projektu Naučný chodníček ke smolinskému kříži přispěla částkou 10 tisíc korun Nadace Partnerství z programu Strom života.

 
Lenka Zvonková
 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA