Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Za pár korun si školáci vybudovali hernu

date_range 24.Říj, 2009 featured_play_list Aktuality
 
 

Pár stokorun, dobrý nápad, zapálený učitel a škola má zcela novou krásnou hernu. Nevěříte? Pak se přijďte přesvědčit do vsetínské základní školy na Trávníkách, kde si žáci vlastními silami vymalovali nejen některé chodby, ale také zrenovovali nábytek či dokonce přebudovali bývalou kotelnu na hernu stolního tenisu.

„Přišly za námi vychovatelky ze školní družiny, že by chtěly nějak zútulnit prostor bývalé kotelny. Tak nás napadlo, že bychom si jej mohli vymalovat sami v rámci hodin výtvarné výchovy. Nebyl by to první podobný projekt, protože už jsme stejným způsobem zútulnili školní chodby nebo zrenovovali staré židličky," říká Lucie Jirkovská, která na základní škole na Trávníkách vyučuje výtvarnou výchovu.

 

foto Město Vsetín

 

Úkol to ale nebyl úplně snadný. Nejprve bylo potřeba kotelnu vymalovat na bílo a pak se pustit do obrázků se sportovní tématikou. „Základní motivy jsme vybrali na internetu, ale bylo potřeba je nejprve zjednodušit, zvětšit, vytvořit šablony, vystříhat je, přenést na stěnu a teprve pak je postupně namalovat," nastínila postup, jehož realizace si vyžádala přibližně dvacet hodin práce, výtvarnice. Obrázky se přitom na stěnu nanášely vodou ředitelnými balakrylovými barvami, jejichž nákup byl prakticky jedinou investicí do renovace tohoto prostoru.

Netradiční výtvarná výchova se navíc líbila i samotným žákům. „Byla to zajímavá zkušenost, mně se líbilo, že jsme mohli malovat přímo na stěnu," řekl například žák devátého ročníku Robin Blažek.

Práci svých žáků a pedagogů ocenil i ředitel školy. „Zhostili se tohoto úkolu výborně a můžeme zde klidně použít parafrázi "za málo peněz hodně muziky", protože to celé vyšlo asi na tři stovky," řekl spokojeně ředitel školy Libor Slováček.

Eva Stejskalová

 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA