Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Při rizikovém hokeji policisté nezasahovali

date_range 18.Bře, 2015 featured_play_list Aktuality

 

V úterý se na zimním stadionu ve Vsetíně odehrálo hokejové utkání mezi celky VHK Vsetín a HC RT TORAX Poruba. „Toto utkání jsme po předcházejících zápasech mezi těmito týmy, kde bylo několik fanoušků zajištěno či zadrženo pro narušení veřejného pořádku, vyhodnotili jako rizikové a přijali příslušné bezpečnostní opatření," uvedla tisková mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Do úterního bezpečnostního opatření se zapojily desítky policistů z obvodních oddělení v rámci územního odboru Vsetín, dopravního inspektorátu, dále psovodi, pořádková jednotka krajského ředitelství, kriminalisté a rovněž strážníci městské policie. Pravidelně a velmi osvědčeně se rizikových hokejových utkání účastní i členové antikonfliktního týmu. Jsou to příslušníci policie, kteří vystupují jako neozbrojená preventivní složka, jež se snaží s fanoušky komunikovat a předcházet tak možným incidentům.

Na úterním hokejové utkání přijelo několik fanoušků hostujícího týmu vlakem. Tyto příznivce hokeje z preventivních důvodů doprovodili z vlakového nádraží na stadion policisté. „Během zápasu jsme pak nemuseli v areálu zimního stadionu zasahovat. Nesportovní a velmi neslušné chování však ukázali v závěru poslední třetiny fanoušci Vsetína, když začali na ledovou plochu házet nejenom kelímky od piva a odpadky, ale na ledové ploše dokonce přistál i odpadkový koš," řekla Javorková.

Po ukončení utkání policisté dohlíželi na to, aby nedošlo jednak ke střetům mezi domácími a hostujícími fanoušky nebo k jinému narušení bezpečnosti a veřejného pořádku v ulicích Vsetína, a proto fanoušky Poruby doprovodili na vlakové nádraží a počkali na odjezd vlaku.

Týmy Vsetína a Poruby sehrály před včerejším zápasem už dvě střetnutí. „Při jejich pátečním utkání ve Vsetíně jsme byli bezpečnostní agenturou požádání o zákrok uvnitř stadionu, odkud jsme na služebnu převezli a zajistili 4 fanoušky hostí pro přestupky na úseku občanského soužití a veřejného pořádku," informovala tisková mluvčí. Před vstupem na stadion našli a odebrali pracovníci bezpečnostní agentury fanouškům zakázané předměty jako nože a boxery. Nedělní zápas v Ostravě se rovněž neobešel bez incidentů, tamní policisté řešili vsetínské příznivce pro trestné činy výtržnictví a útok na úřední osobu.

„Našim úkolem během včerejšího bezpečnostního opatření bylo zajistit veřejný pořádek, zabránit projevům vandalismu ve městě a střetům mezi fanoušky domácích a hostí, ochránit zdraví a majetek a zaručit bezpečnost a plynulost silničního provozu. To vše se díky bezpečnostnímu opatření podařilo," řekla mluvčí policie.

„Agresivita fanoušků bezpochyby roste, o tom svědčí i větší počet námi vyhodnocených rizikových zápasů, které nemůžeme z hlediska bezpečnosti podcenit a jsme nuceni připravovat bezpečnostní opatření, které stojí nemalé vynaložení sil, prostředků a finanční zatížení," dodala Javorková.

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA