Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

V plynové kotelně na Luční hořelo

date_range 30.Bře, 2015 featured_play_list Aktuality

 

V pátek 27. března odpoledne se Valašskými Klobouky nesl zvuk sirén z přijíždějících hasičských vozidel. Ta do města mířila k požáru kotelny na Luční z Poteče, Tichova, Smoliny, Lipiny, Mirošova i přímo z klobucké zbrojnice. Naštěstí nešlo o pravý poplach, ale o taktické cvičení jednotek požární ochrany.

V pátek v 15:05 hodin byl nahlášen na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru požár plynové kotelny ve Valašských Kloboukách. Úkolem velitele zásahu byla koordinace činností a úzká spolupráce při záchraně osob, lokalizace a likvidace požáru.

Jednotka Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje, stanice Valašské Klobouky prováděla vyhledávání osob obsluhy kotelny v ochraně dýchací techniky se zavodněným útočným proudem a další záchranné práce spojené s organizací zúčastněných jednotek u zásahu. Velká pozornost byla věnována měření koncentrace při možném úniku plynu.

Taktické cvičení jednotek požární ochrany (foto redakce)   další fotky (18)

Jednotka Sboru dobrovolných hasičů Valašské Klobouky provedla průzkum administrativní budovy kotelny v ochraně dýchací techniky za účelem evakuace osob. Jednotky požární ochrany Lipina, Smolina, Mirošov, Tichov a Poteč prováděly protipožární zabezpečení celého komplexu přilehlých budov, ochranu okolí, zprovoznění hydrantové sítě, evakuace materiálu a vynášení tlakových lahví a jejich ochranu.

Na cvičení spolupracovalo i místní obvodní oddělení Policie ČR a Valašskokloboucká poliklinika s dopravní službou.

Jednotky úzce spolupracovaly s orgánem krizového řízení města Valašské Klobouky a Milanem Krčmářem, ředitelem firmy Výroba tepla, která v areálu sídlí.

Poděkování patří všem, kteří se akce zúčastnili.

Sandra Novotná Kollerová

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA