Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Starostka: Sport je naše letošní priorita

date_range 29.Led, 2009 featured_play_list Aktuality
 
 
VSETÍN – Téměř čtyřikrát více finančních prostředků než vloni poputuje v letošním roce do vsetínského sportu. Ať už do jeho zázemí či podpory sportovních organizací formou grantů. Tato oblast je podle vsetínské starostky Květoslavy Othové hlavní prioritou radnice pro letošní rok. Zdůraznila to při dnešním setkání se zástupci sdělovacích prostředků, na němž představila záměry města na nejbližší měsíce.

„Zatímco v loňském roce jsme měli na oblast sportu vyčleněno 22 milionů korun, v letošním roce byla tato částka navýšena na 82,3 milionů korun," informovala vsetínská starostka. Prostředky budou přitom využity na řadu projektů, nejvíce peněz by však měly spolknout investice do sportovišť na Lapači. „V letošním roce počítáme s rekonstrukcí strojovny zimního stadionu, která si vyžádá přibližně třicet milionů korun, dále s projektovou přípravou rekonstrukce zimního stadionu, sportovní haly a k tomu přilehlé ledové plochy tak, aby se z Lapače stal atraktivní sportovní areál," připomněla záměr města Květoslava Othová.

 

Foto

foto Jiří Žůrek

 
Obnovy by se měl dočkat i skate park na Lapači. „V rámci projektu prevence kriminality připravujeme žádost o dotaci na rekonstrukci skate parku, který na Lapači funguje již deset let a potřebuje obnovu," doplnil informaci místostarosta Jaromír Kudlík s tím, že se vedení radnice chce vrátit k dříve zpracovaným studiím a námětům tak, aby byl celý areál koncepčně vyřešen.

Kromě těchto akcí však město počítá i s investicemi do dalších sportovišť. „V tuto chvíli máme připraveny projekty na rekonstrukci koupaliště u průmyslové školy, rekonstrukci sportovního hřiště u základní školy na Ohradě nebo výstavbu víceúčelového hřiště u průmyslové školy, v tuto chvíli však na dofinancování těchto projektů hledáme prostředky," uvedla starostka s tím, že otázku financování víceúčelového sportoviště u průmyslovky radnice znovu otevře na společném jednání rady města s radou Zlínského kraje.

Město však myslí i na další sporty. „Koncem února budeme odborné veřejnosti představovat novou Koncepci rozvoje sportu vypracovanou Fakultou tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy Praha, ve které je nastíněn další možný postup města v oblasti podpory sportu. Jsem přesvědčená, že budeme moci letos učinit mnoho i pro fotbalisty, házenkáře a další sportovce," pokračovala Květoslava Othová. Radnice totiž připravuje také zřízení nové organizace, která bude mít na starosti správu sportovišť, ale také speciální sportovní grant. „Ten bude určen především na podporu neziskových sportovních organizací, především pro doplnění sportovního vybavení," sdělil před časem radní a předseda sportovní komise Jan Vychopeň.

Vedení města má však dobrou zprávu i pro milovníky cyklistiky. „Z loňského roku nám dobíhají dvě územní řízení na cyklostezku Lázky – Vesník a Vsetín – Lhota a také na úpravu povrchu na bývalé vlečce do Zbrojovky. Po dokončení těchto řízení se budeme moci poohlédnout po nějakých grantech," dodal nadějně Jaromír Kudlík, který předpokládá, že v letošním roce bude také protažena cyklostezka Bečva až k ratibořskému mostu.

 

Eva Stejskalová

 
 
 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA