Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Opilý otec doma rozbíjel okna a dveře

date_range 02.Bře, 2009 featured_play_list Aktuality
 
 
Policisté z Valašských Klobouk museli v sobotu zasahovat v jedné místní rodině. Několik hodin její členy trápil opilý čtyřiačtyřicetiletý otec. Vulgárně nadával své ženě i dětem a pak na ně dokonce vztáhl ruku. Kromě toho rozbil skleněnou výplň dveří, okna i přípojku na internet. Pořezaného silně opilého muže museli ošetřit lékaři, poté jej policisté převezli do cely. V té si pobyl až do nedělního poledne. Odešel s pokutou za přestupek proti občanskému soužití.

Případ ve Valašských Kloboukách ale nebyl jediný, který policisté během víkendu zapisovali do protokolů. Na celém Zlínsku kontrolovali strážci zákona také to, zda dětem není v restauracích a na diskotékách podáván dětem alkohol. Za porušení tohoto zákona pak padaly pokuty.

 
Podávat alkoholické nápoje mladistvým lidem je trestné. Ohrožuje to jejich zdraví a navíc děti posíleny alkoholem mnohem častěji ničí majetek ostatních a v mnoha ohledech porušují zákon. Za loňský rok Policie ČR ve Zlíně provedla 134 kontrol na dodržování zákona č. 379/2005 a udělila 156 pokut za jeho porušení.

Rušno bylo také na silnicích. Hned sedm řidičů o víkendu vážně ohrozilo bezpečnost na našich silnicích. Policisté je však ihned zadrželi. Pět mužů jelo pod vlivem alkoholu, další dva sedli za volant, přestože nemají řidičský průkaz.

Z trestného činu jsou podezřelí tři muži. Například čtyřiadvacetiletý řidič ze Zlína, který nadýchal 2,04 promile alkoholu. Hlídka ho zastavila v centru města v sobotu v pět hodin ráno. Jiný řidič porušil zákaz řízení, který mu zlínský okresní soud udělil od roku 2005 až do roku 2011. Obvinění z trestného činu si vyslechl také třetí řidič, čtyřiatřicetiletý muž, který řídil bez řidičského oprávnění. Za tyto trestné činy hrozí řidičům trest odnětí svobody až na jeden rok. Další čtyři řidiči nadýchali pod jednu promile alkoholu a tím se dopustili přestupku. Za ten byli potrestáni pokutou a šesti body.

 
 
Jana Bartíková
PČR Zlín
 
 
 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA