Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Muzeum přivítá první návštěvníky v květnu

date_range 04.Bře, 2009 featured_play_list Aktuality
 
 
Začátkem března bylo pod záštitou 1. místopředsedkyně Senátu Parlamentu České republiky Aleny Gajdůškové otevřeno v obci Drnovice Muzeum stavitelství a řemesel Jižního Valašska. Muzeum vzniklo rozsáhlou rekonstrukcí jedné z obecních budov. Jeho součástí je kromě dvou místností, kde jsou umístněny expozice i zasedací místnost.

„Otevřením muzea chceme připomenout široké veřejnosti, jak na Valašsku žili a pracovali naši předkové. Vystavené exponáty jsou autentické kusy nářadí a nástrojů, které do muzea darovali občané Drnovic," sdělil starosta obce Tomáš Zicha. Další předměty zapůjčilo Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

 

Foto

foto Vašek Řepa ml.

 
více fotek ze slavnostního otevření muzea zde
 
Součástí slavnosti byla i vernisáž putovní Lidické mezinárodní výstavy dětských kreseb, které organizátoři nainstalovali do jedné z výstavních síní. Ta je každoročně pořádána k uctění památky lidických dětí, které přišly o život v průběhu druhé světové války. „Naší vizí je vytvoření spolupráce památníků Lidice, Ležáky, Javoříčko a Ploština v oblasti prezentace putovních výstav s tematikou historie památných míst. Výstava dětských prací k lidické tragédii je první z nich," uvedl již dříve starosta obce Drnovice.

Další zajímavé informace o řemeslech a stavitelství na Valašsku najdou návštěvníci muzea na informačních panelech, které byly zpracovány za pomoci odborníků z Muzea jihovýchodní Moravy.

„Práce na rekonstrukci budovy a přípravách expozic nás stálo velké úsilí. Jsme ale rádi, že se vše povedlo. Ještě nás čekají drobné dokončovací práce. Pro veřejnost bude naše muzeum otevřeno zhruba od konce letošního května," dodal závěrem starosta obce Drnovice Tomáš Zicha.

 
 
StF
 
 
 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA