Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

U kloboucké školky vzniká 16 nových parkovacích míst

date_range 18.Lis, 2019 featured_play_list Aktuality
arrow_drop_up Započala stavba nového parkoviště u MŠ

Do kloboucké školky a školy budou pěší chodit po bezbariérových chodnících a dobře osvětlených místech pro přecházení. Město Valašské Klobouky začíná s budováním druhé etapy projektu Bezpečné cesty do školy, která žákům i veřejnosti zkvalitní trasy v ulicích Dlouhá a Školní. Dojde k rekonstrukci přechodu pro chodce, ke zbudování nového parkoviště, úpravě křižovatky i vzniku příčných prahů ke zpomalení dopravního provozu. Stavba parkovacích stání u mateřské školy byla právě v těchto dnech zahájena.

 

„V první fázi projektu město vystavělo na vlastní náklady parkoviště a chodník pod základní školou. Nyní navazujeme další etapou, která si vyžádá investici více než 10 milionů korun. Díky úspěšné žádosti se nám až 85 % uznatelných nákladů vrátí formou dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ popsala starostka Eliška Olšáková. „Čekají nás práce na podstatných úsecích, které napojí školská zařízení na páteřní bezbariérovou trasu městem. Zbudujeme nový chodník na ulici Dlouhá, zrekonstruujeme stávající chodník na ulici Školní a provedeme další úpravy křižovatek a míst pro přecházení,“ dodala.

 

Aktuálně byla zahájena výstavba parkoviště v ulici Dlouhá pod mateřskou školou. Počítá se s šestnácti kolmými stáními, z nichž jedno bude vyhrazeno hendikepovaným a jedno rodičům s kočárky. „Stavba bude v nadcházejících týdnech probíhat v závislosti na počasí. Kvůli pohybu stavební techniky dojde u mateřské školy k částečnému omezení provozu, a proto prosíme řidiče i obyvatele o trpělivost,“ uvedl Radek Bařinka, vedoucí odboru investic a strategického rozvoje.

Započala stavba nového parkoviště u MŠ

V příštím roce bude pokračovat budování více než 800 m2 nového chodníku na Dlouhé, a to v úseku od školky až po ulici Kopec. Jeho součástí bude také křižovatka, která ulici spojí s novou lokalitou k individuální bytové výstavbě. Na Školní bude zrekonstruováno 470 m2 stávajícího chodníku pro pěší, který dostane bezbariérové úpravy i novou zámkovou dlažbu. Chodník bez bariér povede rovněž od základní školy směrem k autobusové zastávce.

 

Dnešní přechod pro chodce pod školou bude zrekonstruován a nově osvětlen a přilehlá křižovatka ulic Školní a Dlouhá se dočká kompletní stavební obnovy. Další dvě bezpečná a osvětlená místa pro přecházení pak vzniknou pod mateřskou školou a také při odbočení do ulice Mlýnská, kde sídlí dům dětí a mládeže. Na komunikacích v okolí škol budou vytvořeny vyvýšené zpomalovací prahy ze žulových kostek.

 

Připravena je ještě třetí a finální část projektu Bezpečné cesty do školy, avšak SFDI obsažené úseky nepodporuje, a proto bude město hledat jiné vhodné zdroje financování. V tomto výhledu je rekonstrukce křižovatky ulic Dlouhá a Sušilova, rekonstrukce komunikace vedoucí ke školní kuchyni a sportovnímu areálu školy, výstavba parkoviště u základní školy i oprava chodníku k domu dětí a mládeže.

 

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA