Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Manželé se sešli při závěrečné párty

date_range 31.Bře, 2009 featured_play_list Aktuality
 
 
Manželskou párty se minulý týden završil kurz Manželské večery, který ve Valašských Kloboukách pořádalo Centrum pro rodinu. Na závěrečný večer si mohli manželé přizvat také své přátele, aby je seznámili s průběhem lekcí a jejich náplní. Během předcházejících sedmi středečních večerů se dvanáct manželských dvojic soustředilo na hlavní témata kurzu, jakými bylo vybudování pevných základů, umění komunikace, řešení konfliktů, síla odpuštění, dobrý sex, nebo také vztah k rodičům partnera či jazyky lásky. Ve výsledném hodnocení většina zúčastněných vyjádřila výrazný přínos lekcí pro jejich manželství. Díky absolvovanému kurzu se v jejich vztahu znatelně zlepšila komunikace, naučili se naslouchání, porozumění a otevřenosti.

„Většina manželských párů využila možnosti přizvat na poslední večer své známé, aby s nimi mohli osobně zažít atmosféru kurzu a poznat jeho strukturu. Pro vysvětlení síly a významu Manželských večerů hostům je osobní zkušenost pravidelných účastníků rozhodně důležitá," vysvětluje Marie Vaňková z Centra pro rodinu důležitost předávání zkušeností pozvaným. „Po slavnostní večeři si všichni z videoprojekce vyslechli závěrečné shrnutí důležitých věcí, které byly na Večerech manželům doporučovány. Pak už mohli o konkrétních záležitostech diskutovat u svých stolů," doplňuje k závěru kurzu.

 

Foto

foto MěÚ Val.Klobouky

 
Nedílnou součástí Manželských večerů byl také dotazník, který od manželů anonymně zjišťoval hodnocení kurzu. 71% manželských párů v něm jednoznačně uvedlo, že jim lekce pomohly zlepšit komunikaci, že si více povídají a nebojí se otevřenosti. S tím dále souvisí nově nabytá snaha o porozumění, o naslouchání a vyhovění potřebám druhého. „Jako významný přínos kurzu vnímali účastníci institut času pro manželství, který je jim přednášejícími doporučován. V tomto speciálně vyhrazeném čase se mají manželé věnovat jeden druhému a svému vztahu. K takovému společnému trávení času se přiklonilo 57% párů, zbývajícím se dařilo plánovat čas pro sebe alespoň částečně. 95% dvojic vyjádřilo, že je do budoucna rozhodnuto čas pro manželství dodržovat," přiblížila výsledky dotazníkového šetření Marie Vaňková.

Celkově byl jarní běh kurzu hodnocen velmi dobře, manželé byli spokojeni s atmosférou, zachovanou intimitou páru, kvalitou přednášek i zajímavými informacemi. Pokud měli uvést něco nejdůležitějšího, co se v kurzu naučili, pak to bylo naslouchání, mluvení o problémech, vyhrazení času pro manželství, schopnost omluvy, větší míra tolerance a odpuštění. Skvělé hodnocení směřovalo také k výborné organizaci kurzů a vstřícnému obsluhujícímu týmu.

Kurz Manželské večery je určen všem, kteří chtějí vybudovat pevný a trvalý vztah. Zúčastnily se ho páry, které zatím slavily jen několik výročí svatby, stejně jako páry po dvaceti letech manželství. Podobně není rozhodující, zda je manželství bezproblémové, nebo prochází těžkým obdobím. Kurz je užitečný pro všechna manželství v jakékoli fázi vztahu. Pro zájemce je připravováno další vydání Manželských večerů na podzim, zvažuje se jejich uvedení ve Valašských Kloboukách a Brumově – Bylnici.

 
Lenka Zvonková

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA