Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Den Země: Na děti čeká řada soutěží

date_range 16.Dub, 2009 featured_play_list Aktuality
 
 
Město Valašské Klobouky pořádá v pondělí 20. dubna oslavu Dne Země, která bude mít podtitul Ukliďme si naše město – náš svět. Díky zábavnému dopoledni ožije dolní část Masarykova náměstí čilým soutěžním ruchem. Při příležitosti svátku zeměkoule bude totiž pro žáky 1. až 3. tříd základní školy připraveno několik výtvarných a dovednostních disciplín, jejichž úkolem bude přimět děti myslet na třídění odpadů. Do kontaktu s nimi přijdou například při závodní „ekorally", soutěži v třídění vršků nebo „ekošlapáku". Dění bude doprovázet ukázka svozové techniky a nádob na separovaný odpad. Program Dne Země začne v 9 hodin.

„Cílem Dne Země bude vést děti k tomu, aby se učily odmala třídit odpad a aby si dokázaly představit, co se potom s vytříděným odpadem děje," uvedl k náplni dopoledne místostarosta Karel Šoman, který má nad programem oslavy záštitu. Zúčastnění se budou moci z několika informačních panelů dozvědět detaily postupu recyklace a využívání takto zpracovaných odpadů.

 

Foto

foto MěÚ Val.Klobouky

fotogalerie z loňského ročníku
 
V rámci celého týdne věnovaného oslavě Země bude zpřístupněna výstava výtvarně literárních příspěvků environmentální soutěže, kterou Město Valašské Klobouky vyhlásilo pro žáky klobouckých škol. Všechna díla třídních kolektivů budou přístupná ve velké zasedací místnosti městského úřadu od úterý 21. do čtvrtka 23. dubna. Pracovníci odboru životního prostředí potvrdili, že uzávěrka soutěže už proběhla a návštěvníci výstavy se rozhodně budou mít na co dívat. Nad hodnocením příspěvků se ještě sejde odborná porota a poté starosta města Dalibor Maniš předá vítězným třídám ocenění.

Den Země je příležitostí k osvětě a vyjádření úcty a respektu k přírodním zdrojům. K propagaci a bližšímu představení dotačního programu Zelená úsporám Ministerstva životního prostředí bude pro veřejnost připraven informační stánek. V něm odpovědní pracovníci vysvětlí zájemcům přínos, význam a možnosti žádostí o dotace, které je možné využít podpoře energetických úspor v rodinných a bytových domech.

Kromě oficiální zábavné části, v níž si v netradičních disciplínách zasoutěží jednotlivci i třídní štafetové týmy, bude pro malé návštěvníky připravena diskotéka, kreslení křídami na chodníku, prohlídka a testování vozidel svozu odpadu a další atraktivní zajímavosti. Vstupným na Den Země budou vybité baterie, které děti mohou odevzdat do sběrného boxu.

 
Lenka Zvonková
 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA