Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Občané Vsetína budou rozhodovat, kam město investuje milion

date_range 27.Dub, 2020 featured_play_list Aktuality
arrow_drop_up Vsetín z ptačí perspektivy, foto: achiv města Vsetín

Vsetínská radnice spouští projekt participativního rozpočtu, který umožní zapojení obyvatel do rozhodování o využití milionu korun z městského rozpočtu na investiční akce města. V následujícím týdnu občané rozhodnou v anketě na platformě Mobilní Rozhlas (MR) o názvu tohoto rozpočtu. Kreativitě se meze nekladou.

 

„Chceme být otevření a považujeme za důležité spolupracovat s občany na věcech veřejných. Proto jsme se historicky poprvé rozhodli vyčlenit z rozpočtu jeden milion korun a dát lidem možnost rozhodnout, do jakých projektů tyto finance investujeme – pomocí takzvaného participativního rozpočtu,“ sdělil starosta Jiří Růžička s tím, že v následujících dnech budou zveřejněny podrobnosti o tom, jakým způsobem mohou obyvatelé Vsetína návrhy předkládat.

 

„Předkládané projekty by měly být zaměřeny na úpravu veřejného prostoru, zvelebení veřejného prostranství. Mohou se týkat také budov pro veřejnost, které jsou v majetku města, či organizací zřízené městem. Tyto návrhy budou veřejně prezentovány a o vítězném rozhodnou občané v hlasování v anketě na Mobilním Rozhlasu,“ vysvětlil princip participativního rozpočtu Růžička a dodal, že občané již nyní mohou přemýšlet, kde by se uvedené finance mohly využít.

 

První anketa, kterou radnice v souvislosti s participativním rozpočtem spouští, se zabývá jeho samotným pojmenováním. „Hledáme název, který bude originální, úderný, prostě čistě náš, vsetínský,“ zdůrazňuje místostarosta Pavel Bartoň a pokračuje: „Anketa, která si klade za cíl pojmenovat participativní rozpočet Vsetína je spuštěna až do 7. května, následně bude zveřejněn vítězný název, jehož navrhovatel bude odměněn.“

 

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA