Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Plameny zcela znčily kůlnu u domu v Sidonii

date_range 25.Čvn, 2010 featured_play_list Aktuality
 
 
Ve čtvrtek 25.6.2010, necelou hodinu po půlnoci vyjížděli hasiči k rozsáhlému požáru celodřevěné kůlny u domu v obci Sidonie na Brumovsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Brumova, Bylnice, Štítné nad Vláří, Popova a Svatého Štěpána. Informoval o tom mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

„Požár vzbudil syna majitelů v domě, když bylo slyšet praskání hořícího dřeva. Po probuzení celé rodiny se snažili majitelé požár hasit pomocí zahradní hadice, ale vzhledem k rozsahu a síle požáru to nebylo účinné. Na pomoc museli vyjet hasiči," popsal mluvčí.

 

foto HZS Zlínského kraje    více fotek

 
Po příjezdu jednotek hasičů postoupil požár už do poslední fáze hoření. Celý objekt byl zničený, začaly se bortit jednotlivé konstrukce a celodřevěná kůlna byla celá vyhořená.

„Hasiči postupně rozvinuli vodní proudy a snažili se požár lokalizovat i zabránit dalšímu šíření k rodinného domu a ke střeše. Nakonec došlo jen k jeho lehkému poškození sálavým teplem," upřesnil Mitáček. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Zbylé konstrukce hasiči strhli a dohasili skrytá ohniska požáru.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár kompletně zničil celodřevěnou kůlnu i její vybavení. Požárem způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena. Zásahem se podařilo uchránit další majetek asi za 120 tis. Kč.

„Postupným vylučování různých možných příčin vzniku požáru, dospěl vyšetřovatel k závěru, že došlo k nedbalostnímu jednání," dodal Ivo Mitáček. Případ je nadále v šetření hasičů.

 
-red-
 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA