Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Plameny zničily střechu a půdní prostor

date_range 29.Čvn, 2010 featured_play_list Aktuality
 
 
Dne 29.června 2010 necelou hodinu po půlnoci vyjížděli hasiči k požáru střechy rodinného domu v obci Vrbětice. Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů z Valašských Klobouk a Slavičína se dvěma cisternami, které posílily jednotky dobrovolných hasičů z obcí Vlachovice, Vrbětice a Slavičín. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru střechy staršího rodinného domu. Informoval o tom mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

„Požár zpozorovali sousedé, kteří také okamžitě volali na tísňové linky hasičů. Oheň byl už v té době rozšíření a zasáhl značnou část střechy domu," uvedl mluvčí.

 

foto HZS Zlínského kraje     více fotek

 
Jednotky profesionálních hasičů dorazily do osmi minut od výjezdu a okamžitě bylo rozvinuto vodní vedení. Hasiči začali s postupnou lokalizací rozsáhlého požáru, který zasáhl nejen střešní konstrukce, ale také půdu. „Postupně byly plameny sraženy a hasičům se podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru do obytných částí domu. V jednom místě došlo k propadu poškozeného stropu domu. Likvidace požáru více proudy představovala pro hasiče v dýchacích přístrojích asi hodinu intenzivního hašení. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn," upřesnil Mitáček.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo ještě v nočních hodinách předběžně ohledáno. „Další šetření bylo odloženo na úterní dopoledne, kdy byl na místo povolán speciálně cvičený pes policie pro vyhledání stop," dodal Ivo Mitáček.

Starý rodinný dům je delší dobu neobydlený. Požár zničil střechu a prostor půdy. Po příjezdu majitelů byla způsobená škoda vyčíslena na 70.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 250 tis. Kč. Případ je nadále v šetření.

 
-red-
 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA