Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Kino Svět přivítá diváky větším komfortem

date_range 30.Zář, 2010 featured_play_list Aktuality
 
 

Návštěvníci filmových představení ve Valašských Kloboukách budou mít od podzimu větší pohodlí. Kino Svět pro ně během letní technické přestávky provedlo řadu oprav a změn, které směřují ke zvýšení diváckého komfortu. Nejznatelnější jistě bude kompletní výměna topných těles, která zabezpečí tepelnou pohodu kinosálu i ostatních prostor. K opravám ovšem došlo i u sociálního zařízení a veškeré interiéry dostaly novou výmalbu. Nyní probíhá úprava vstupního schodiště do kina a připravuje se celkové řešení exteriéru, které počítá jak s novým osvětlením, tak i zahradní výsadbou. Celkově bylo do zlepšení podmínek valašskoklobouckého kina investováno více než 0,5 milionu korun. 

„Topná tělesa i veškeré rozvody vody pocházely ze 60. let, takže už byly v havarijním stavu a bylo nutné je vyměnit. Tím se také vyřešila situace s úsporami na energiích, protože dosavadní náklady na vytápění byly kvůli nehospodárnosti starého topení neúnosné. Dnes jsou v celém kině nové radiátory, které dalším ztrátám zamezí," sdělil k opravě ředitel Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky Jaroslav Baloušek. Prostředí kinosálu i vstupní haly je nyní také oživeno moderními tóny výmalby. Komfort dále zvyšují opravené dámské toalety a podlahové krytiny v části vstupních prostor. Další novinkou jsou únikové dveře, které splňují nejnáročnější požadavky na bezpečný pohyb osob.

 

Nový interiér kinosálu

 

V blízké době budou dokončeny i práce na hlavním schodišti před vstupem do kina, které si kvůli špatnému technickému stavu vyžádalo kompletní opravu. K uzavření letošních oprav už tedy bude scházet jen instalovat označení kina a dvě vitríny k prezentaci připravovaných filmových představení. V další etapě bude provedena úprava terénu v okolí zařízení, bude zavedeno osvětlení chodníku a celý prostor by měl být osázen novou zahradní výsadbou. „Na řešení exteriéru už máme připravený projekt a budeme se snažit najít vhodnou dotační podporu, díky které bychom jej mohli realizovat. Zvelebil by se jak prostor před kinem, tak i před sousedním Starým úřadem," informoval o záměru vedoucí investičního odboru Radek Bařinka.

S pomocí finančních prostředků evropských fondů či jiných dotačních titulů by bylo možné výhledově pokračovat i ve zlepšování vnitřních podmínek kina. „Pokud by to bylo možné, rádi bychom využili dotací k dalšímu zkvalitnění služeb, zejména by šlo o zavedení nového ozvučení sálu a výměnu promítacích technologií. Komfort diváků by jistě pozvedla i výměna sedadel," předeslal k plánům Jaroslav Baloušek.

 
Lenka Zvonková
 
 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA