Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Porota ocenila BIO jogurtové mléko ze Štítné nad Vláří

date_range 22.Zář, 2020 featured_play_list Aktuality
arrow_drop_up Soutěž o značku Regionální potravina, foto: Jiří Balát

V rámci letošního jedenáctého ročníku soutěže se na Zlínsku o značku Regionální potravina ucházelo celkem 148 produktů. Vítězných osm výrobců si převzalo ocenění v sobotu během Dne Zlínského kraje.

 

Lidé mohli některé z vítězných výrobků v rámci slavnostního předávání ochutnat přímo na místě – u stánků před Baťovým institutem. Z toho, že se jejich výrobky můžou následující 4 roky pyšnit na obalu logem Regionální potravina, se radovala i Radka Barboříková z Ekofarmy Javorník. Porota letos ocenila jejich BIO jogurtové mléko Borůvka:  „Zakládáme si na tom, že vyrábíme  v BIO kvalitě. Používáme výhradně vlastní mléko od dojnic pasených na loukách Bílých Karpat, chovaných v systému ekologického zemědělství. Mléko není žádným způsobem upravované a tak si zachovává původní vlastnosti a vysokou výživovou hodnotu. Naše výrobky neobsahují žádné konzervační látky.“

 

Odborná porota udělila značku Regionální potravina 2020 těmto výrobkům:

Osm producentů ze Zlínského kraje převzalo značku Regionální potravina, foto: Jiří Balát

Za Státní zemědělský intervenční fond blahopřála oceněným producentům ředitelka Regionálního odboru Olomouc Kateřina Mračková a také náměstek ministra zemědělství Jindřich Fialka.

 

Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Tato spotřebitelům ukazuje, že oceněné potraviny jsou čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality. Oceněný výrobek má právo užívat značku Regionální potravina na obalu svého výrobku po dobu čtyř let.

 

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA