Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Kriminalisté odhalili dvě pěstírny konopí

date_range 26.Lis, 2010 featured_play_list Aktuality
 
 
Dvě pěstírny konopí odhalili kriminalisté tento týden v Leskovci a Vsetíně. Ve čtvrtek 25.listopadu 2010 obvinili čtyři muže z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

„Realizace akce proběhla ve středu, kdy kriminalisté během dne postupně zadrželi čtyři muže. Provedli tři domovní prohlídky, při kterých zajistili několik rostlin konopí setého, sušenou marihuanu, lampy, ventilátory, hnojiva a další elektromateriál sloužící k pěstování konopí setého," popsala mluvčí vsetínských policistů Lenka Javorková.

 
foto PČR Vsetín
 
Jedna pěstírna byla nalezena v Leskovci. Majitel domku, který už má na svém kontě za toxikomanii vroubek, měl ve sklepě kompletně zařízenou místnost pro pěstování a výrobu marihuany.

„Další pěstírnu objevili kolegové v rodinném domku ve Vsetíně, kde byli zadrženi dva bratři. Jeden z nich si přímo ve svém pokoji postavil plátěný stan osvětlený zářivkou, kde konopí seté pěstoval. Marihuanu pak vyráběli, užívali a distribuovali oba dva," pokračuje mluvčí.

 

foto PČR Vsetín

 
Pro čtvrtého výrobce a distributora „marijánky" si jeli kriminalisté do malé vesnice poblíž Vsetína. V rodinném domku zadrželi devatenáctiletého mladíka, který pěstoval konopí doma na zahradě, a také různě v přírodě.

„Všichni čtyři muži byli uživateli drogy, znali se a při výrobě si pomáhali. Také si marihuanu navzájem poskytovali. Vyrobenou drogu pak distribuovali dalším osobám. Některým zcela zdarma, jiní museli zaplatit," podotkla Lenka Javorková.

Zmiňovaná čtveřice mužů ve věku od 19 až 28 let byla obviněna z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jim hrozí až pětileté vězení. Všichni jsou stíháni na svobodě.

 
-red-
 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA