Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Mikulášská družina projede Vsetínem na koňském povozu

date_range 24.Lis, 2020 featured_play_list Aktuality
arrow_drop_up Ilustrační foto

Ve čtvrtek 3. prosince se ulice Vsetína rozzáří vánoční výzdobou. Na pěti místech se rozsvítí také celkem šest vánočních stromů.

 

Rozsvěcování vánoční výzdoby je již pravidelnou součástí Mikulášského dne, který ale letos vinou koronavirové pandemie proběhne netradičním způsobem. Z důvodu zabránění koncentrace většího počtu osob na jednom místě se neuskuteční kulturně-společenský program v centru města. Jeho ulicemi ale bude po celý den projíždět na koňském povozu a šířit vánoční atmosféru mikulášská družina. Na závěr jízdy zamíří družina na Dolní náměstí, kde se v 17 hodin za její asistence a v přímém on-line přenosu rozsvítí vánoční výzdoba v ulicích města. Technické zabezpečení přímých přenosů nabízí také regionvalassko.cz, více informací ZDE.

Mapa dopolední jízdy mikulášské družiny. Mapový podklad mapy.cz

Součástí výzdoby bude také šest vánočních stromů – dva přímo na Dolním náměstí a po jednom na Horním městě, v Panské zahradě, u vlakového nádraží a na náměstí Svobody. Tam nechalo v pondělí 23. listopadu město transportovat patnáctimetrový smrk ze soukromé zahrady v ulici Krátká. „Městu jej darovali majitelé pozemku Noemi a Jaromír Hurtovi a Dana a Aleš Konviční. Strom je to opravdu krásný, majitelům za dar moc děkujeme,“ řekl starosta Jiří Růžička.

 

Transport vánočního stromu. Foto: Michal Horský

 

„V dohledné době jsme měli v plánu smrček pokácet, neboť jeho kořenový systém ohrožoval inženýrské sítě a také deformoval přilehlý chodník. Velice nás těší, že se pro tento pěkný strom podařilo ještě najít využití, a mohli jsme jej darovat městu Vsetín. Jsme rádi, že v naší zemi a v našem městě máme stále svobodu slavit Vánoce a používat vánoční symboly. Rovněž nás těší, že tento strom bude rozdávat radost lidem z Valašska po celou dobu svátků a také připomínat příchod toho největšího Světla, dítěte narozeného o Vánocích v Betlémě,“ uvedl za majitele pozemku Jaromír Hurta.

 

Video: regionalnitelevize.cz

 

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA