Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Tvarůžková je po závodech v Turecku už na 24. místě

date_range 25.Lis, 2020 featured_play_list Sport
arrow_drop_up Bikerka z Valašska Tereza Tvarůžková. Foto: Jaroslav Svoboda

Bikerka z Jarcové Tereza Tvarůžková byla po mistrovství Evropy v croos country ve Švýcarsku úplně vyčerpaná. Vypadalo to, že dvanáctá žena kategorie U23 z letošního mistrovství světa z rakouského Leogangu a desáté bikerka ženské kategorie U23 z následného mistrovství Evropy v Monte Tamaro ve Švýcarsku po tomto šampionátu ukončí sezonu. Nakonec se rozhodla ještě pokračovat a startovat v závodech v Turecku. V Alanyi se zúčastnila 7 závodů. V nich se jí dařilo, když všechny vyhrála.

 

,,Do Turecka jsem odletěla s ambicemi vybojovat potřebné body, abych se v ženském UCI žebříčku posunula mezi 40 elitních světových bikerek. To by mi v sezoně 2021 zajistilo startovat i v závodech v short tracku. Nakonec jsem v Alanyi 7 závodů vyhrála. Nebylo to ovšem zadarmo. Ve všech totiž startovala bronzová medailistka ze závodu žen do 23 let na mistrovství Evropy v Monte Tamaro Viktoria Kirsanová z Ruska. O to mám ze sedmi prvních míst větší radost,“ pochvalovala si Tereza Tvarůžková.

 

Úspěchy v Turecku ji zajistily posun v ženském UCI žebříčku dokonce už na 24. místo.

 

Cyklistickou sezonu česká reprezentantka v cross country z Jarcové definitivně zakončí o víkendu v Táboře, kde bude v neděli 29. listopadu bojovat v závodu žen Elite ve světovém poháru v cyklokrosu.

Bikerka z Valašska Tereza Tvarůžková. Foto: Jan Brychta

,,Sezona je už opravdu dlouhá. Už se cítím dost unavená. Do Tábora proto nepojedu s žádnými ambicemi. Závod na jihu Čech si však chci užít. A to i přesto, že s cyklokrosem nemám zatím žádné velké zkušenosti. Navíc mám z posledního sedmého závodu v Turecku naražené koleno. Zatím jsem absolvovala jenom čtyři cyklokrosové starty,“ přiznala před světovým pohárem v Táboře Tereza Tvarůžková.

 

AKTUÁLNÍ ŽENSKÝ UCI ŽEBŘÍČEK:

 

1. Pauline Prevot Ferrandová (Francie)       1518 bodů

2. Rebecca McConnellová (Austrálie)         1357 bodů

3. Anne Terpstraová (Nizozemí)                   1226 bodů

14. Jitka Čábelická (Česko)                             714 bodů

24. Tereza Tvarůžková (Česko)                       625 bodů

 

Lubomír Hotař

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA