

Zeman ochutnal luhačovskou gastronomii

Dne 24. září 2014 navštívil luhačovický hotel Augustiniánský dům prezident České Republiky Miloš Zeman. V rámci oficiální třídenní návštěvy regionu zde hejtman Stanislav Mišák za účasti nejvýznamnějších zástupců cestovního ruchu Zlínského kraje zorganizoval slavnostní oběd. Hlavním tématem byl současný stav a rozvoj lázeňství v Luhačovicích a Zlínském kraji.
Augustiniánský dům se ve spolupráci s kanceláří hejtmana Zlínského kraje připravoval na návštěvu prezidenta Miloše Zemana s předstihem a velmi pečlivě. Byl kladen velký důraz na profesionální servis, kvalitní kuchyni a dodržování časového harmonogramu. „Takové události se nestávají každý den. Je pro nás velkou ctí přivítat a pohostit nejvyšší hlavu státu." uvádí Petr Borák, ředitel hotelu.
![]() |
foto hotel Augustiniánský dům – Resort Luhačovice |
Mimo témata související s lázeňstvím si hosté pochutnali na slavnostním menu, které obsahovalo vývar z hovězího žebra, králičí hřbet se slaninou plněný špenátem a houbami. Jako příloha byla zvolena bramborová kaše. Poté následoval pečený pudink s čerstvými borůvkami.
„Chtěli jsme pana prezidenta překvapit zejména krajovými specialitami. Králičí maso má v Luhačovicích velkou gastronomickou historii. I když se tento pokrm podává zejména v jarním období, zvolili jsme jej proto, že je pro tuto oblast typický. K jednotlivým pokrmům byla současně podávána vína od lokálních vinařů. Premiérou pro nás byl synchronizovaný servis s dvanácti číšníky, provedený na nejvyšší možné úrovni. Jsem velmi rád, že vše proběhlo v pořádku a pan prezident byl s jídlem a obsluhou velmi spokojen," dodává Adam Navrátil F&B manažer Augustiniánského domu.
-tz-

TOP REKLAMA










