Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Jak se rodí nová cyklostezka

date_range 28.Srp, 2018 featured_play_list Aktuality

 

Cyklostezka z Valašských Klobouk směrem na Brumov – Bylnici bude podpořena z Evropských fondů. Město Valašské Klobouky uspělo při žádosti o dotaci z přeshraničního operačního programu INTERREG V – A SR – ČR, který projektu s partnerskou obcí Trenčianská Teplá přiznal dotaci ve výši 85%, dalších 5% přispívá státní rozpočet. Na české straně je zahrnuta nejen cyklostezka k Brumovu za 16,2 milionu korun, ale také rekonstrukce komunikace a výstavba jízdního pruhu pro cyklisty v ulici Koželužská za 1,4 milionu korun.

 Podloží cyklostezky budou tvořit geobuňky          foto: město Val. Klobouky
fotogalerie

„Město bylo úspěšné při dvou žádostech o dotaci. Ze Státního fondu dopravní infrastruktury by mohlo čerpat podporu 8,2 milionu korun, z příhraničního programu INTERREG však byla přiznána dotace téměř ve dvojnásobné výši a doplatek města zde představuje částku 1,8 milionu korun. Z hlediska výhodnosti bylo proto rozhodnuto o využití Evropských fondů," řekla starostka Eliška Olšáková a dodala, že přidanou hodnotou této varianty je rovněž oprava ulice Koželužská.

 Stavební práce na cyklostezce z Valašských Klobouk do Brumova-Bylnice          foto: město Val. Klobouky
fotogalerie

Stavba cyklostezky už probíhá, aktuálně se po její trase provádějí zemní práce a vzniká podloží s inovativní technologií geobuněk, které budou tvořit podkladní vrstvu asfaltového povrchu. „V září se stavba posune k lokalitě zahrádkářského areálu, kde vyroste účelová komunikace včetně opěrných zdí a oplocení zahrádek. Začne se také pracovat na založení mostní konstrukce přes vodní tok Klobučka," přiblížil postup Radek Bařinka, vedoucí odboru investic a strategického rozvoje.

 Stavební práce na cyklostezce z Valašských Klobouk do Brumova-Bylnice          foto: město Val. Klobouky
fotogalerie

„Zahájení výstavby považujeme za velký úspěch, protože cyklostezka je širokou veřejností vnímána jako potřebná jednak z hlediska bezpečné dopravy, jednak z pohledu rozvoje cestovního ruchu v našem regionu," uvedla Eliška Olšáková. „Podstatná dotační podpora nám přitom umožní prostředky města využít na další připravované investiční akce, například na revitalizaci sídliště Luční či rekonstrukci městského koupaliště," dodala.

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA