Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Tři násilníci nesmí na deset dnů domů

date_range 18.Pro, 2014 featured_play_list Aktuality

 

Během tří dnů vykázali policisté v okrese Vsetín z bytů nebo domků tři agresivní muže. Od začátku roku policisté evidují 21 vykázání.

V úterý využili policisté z Karolinky a Valašského Meziříčí oprávnění vykázat násilnou osobu z obydlí na deset dnů. Vykázání realizovali uplynulou neděli odpoledne i policisté z Horní Lidče. „Všichni pánové, kteří museli své bydliště na několik dnů opustit, byli pod vlivem alkoholu," uvedla mluvčí vsetínských policistů Lenka Javorková.

První případ se odehrál v neděli odpoledne v malé obci na Hornolidečku, kde čtyřiapadesátiletý muž napadal svoji sedmasedmdesátiletou matku, kterou urážel nevybíravými nadávkami. „Pak ji dokonce chytl za oblečení pod krkem a dal jí několik facek. Zoufalá žena měla ze svého syna strach, a proto zavolala na linku 158," popisuje první případ Javorková.

Když policisté dorazili do domku, schovávala se před synem za zamknutými dveřmi v kuchyni, před kterými měla postavenou bariéru z nábytku. Policisté muže zajistili a odvezli na policejní služebnu. V dechu měl 2,78 promile alkoholu. V pondělí večer muž se muž snažil dostat domů, čímž vykázání porušil. „Dopustil se tak trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ze kterého mu hornolidečtí policisté v úterý sdělili podezření. Tento muž byl v minulosti už několikrát z domu vykázán. Případ nadále kolegové vyšetřují," řekla mluvčí.

Dalším vykázaným je pětačtyřicetiletý muž z obce na Hornovsacku. Ten v úterý večer v podnapilém stavu vyhazoval s bytu svého dvacetiletého syna, kterého i fyzicky napadl. „Policii na pomoc mladík přivolal z bytu sousedů, kam kolem sedmé hodiny večer před svým agresivním otcem utekl. Útočník měl v dechu dvě promile," uvedla Javorková.

Na deset dnů nesmí do svého bydliště ani osmadvacetiletý muž, který v úterý ráno posilněn alkoholem ohrožoval v bytě ve Valašském Meziříčí svoji třiadvacetiletou přítelkyni nožem.

„V prosinci jsou to první vykázané osoby. Od začátku letošního roku muselo na 10 dnů svá obydlí opustit 21 osob, které policisté vykázali. Za celý loňský rok evidujeme 29 vykázání," dodala Lenka Javorková.

-red-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA