Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

III. ročník soutěže o nejlepší valašský recept

date_range 18.Dub, 2013 featured_play_list Aktuality

 

Kuchařky a kuchaři opět mohou poměřit své síly a vyhrát atraktivní ceny. Resort Valachy ve Velkých Karlovicích vyhlásil třetí ročník soutěže o nejlepší valašský recept. Jejím tématem jsou tentokrát pokrmy z jehněčího masa. Kuchařky a kuchaři mohou své osvědčené návody zasílat e-mailem na recept@valachy.cz až do 15. června. Vítězný recept obohatí nabídku zážitkové restaurace Vyhlídka jednoho z hotelů resortu, Spa hotelu Lanterna.

„Jehněčí maso, dříve spíše opomíjené, si v posledních letech získává velkou oblibu a stalo se pevnou součástí nabídky našich hotelů. Preferují ho milovníci zdravé stravy a patří také k typickým surovinám kuchyně na Valašsku, kde se dodnes lidé zabývají chovem ovcí. Jehněčí maso není úplně snadné upravit do chutné podoby. Naši kuchaři mají několik osvědčených receptů, které pravidelně obměňují, ale rádi načerpáme inspiraci také zvenčí. Nemusí jít jen o hlavní jídla, ale také třeba polévky nebo předkrmy," uvedl ředitel hotelů Resortu Valachy Tomáš Blabla.

 Jehněčí kotletky v bylinkové krustě (foto archiv Resort Valachy)

Dosud se uskutečnily dva ročníky soutěže. V prvním mohli lidé zasílat recepty na libovolné pokrmy typické pro valašskou kuchyni bez omezení suroviny. Tehdy kuchaři jako nejlepší vyhodnotili králičí kyselici. Loni byla soutěž zaměřena na pokrmy z králičího masa. I přes toto tématické omezení do ní lidé zaslali ještě více receptů než v prvním ročníku – osm desítek. Zvítězila králičí polévka s pohankou a červenou řepou.

„Stejně jako v uplynulých dvou letech, i letos vítězný recept představíme veřejnosti při Karlovském gastrofestivalu, jehož 5. ročník se uskuteční 4. až 6. října. Vítězný pokrm také využijeme v nabídce zážitkové restaurace Vyhlídka a jeho autor získá pobyt pro 2 osoby na jednu noc v hotelu Lanterna se slavnostní degustační večeří. Tradiční gastronomii jsme navíc propojili s tradiční tuzemskou značkou, takže autoři tří nejlepších receptů obdrží hodnotné kuchyňské elektrospotřebiče, které poskytla společnost ETA," doplnila vedoucí Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Přihlášené recepty stejně jako loni posoudí kuchaři restaurací Resortu Valachy. Jedinou podmínkou pro zařazení receptu do užšího výběru poroty je použití jehněčího masa a dalších surovin, které jsou běžně dostupné v regionální kuchyni. „Hledáme specialitu, která má místní kořeny a přitom je natolik chuťově zajímavá, že uspokojí i náročné gurmány," uzavřel šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.

Podrobnosti: www.lanterna.cz, www.valachy.cz  

Ceny pro autory nejlepších receptů:

1. cena – Relaxační neděle pro 2 osoby ve Spa hotelu Lanterna s degustační večeří v restauraci Vyhlídka + Domácí pekárna chleba ETA Delicca v hodnotě 3 000 Kč
2. cena – Relaxační neděle pro 1 osobu + Kuchyňský robot ETA Choppic v hodnotě 1 200 Kč
3. cena – degustační večeře v restauraci Vyhlídka pro 2 osoby + Ruční šlehač se stojanem ETA Fresco v hodnotě 1 000 Kč

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA