Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Krásná česká kuchyně ve Spa hotelu Lanterna

date_range 09.Bře, 2016 featured_play_list Aktuality

 

Milovníky tradiční české a moravské kuchyně potěší nové jarní menu Krásná česká kuchyně, které v březnu a dubnu nabízí zážitková restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna.

Vyhlídka mění menu pravidelně jednou za dva měsíce. Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík je tentokrát pojal jako poctu tradiční gastronomii a surovinám. Těm nejtypičtějším a nejoblíbenějším českým a moravským specialitám vtiskl neotřelou podobu s valašským akcentem a důrazem na zážitkovou gastronomii, která potěší chuťové pohárky i zrak.

Nejen příjemnou chutí, ale i vzhledem jistě zaujme hned první chod – předkrm, jenž je variací na tradiční vítání hostů chlebem se solí a pochutinou ze zásob „co dům dal". V duchu zvyklostí Valašska je servírován Horský bio sýr z nedaleké Biofarmy Miroslava Horuta s marinovanou hruškou, sýrovým chipsem a tyčinkou z podmáslového chleba.

Selečí, zelí, knedlík

„Horutovy bio sýry mají své stálé místo v jídelním lístku Spa hotelu Lanterna v rámci snídaní, obědů i večeří. Horský sýr, zařazený do aktuálního menu, je u nás novinkou. Jde o vítěze loňského ročníku soutěže O nejlepší sýr, kterou pořádáme každoročně na začátku léta," říká Pavel Václavík.

Ve výběru polévek vsadil šéfkuchař na kulajdu. Hostům je servírována se zastřeným vejcem, koprovým gelem a hřibem kukmákem. Zajímavostí chodu je dnes tolik aktuální důraz na maximální využití surovin v kuchyni – vejce je zdobeno slámou z bramborových slupek. „Ačkoli jsou v kuchyni vnímány jako odpad, ve skutečnosti je to velká delikatesa s výraznou chutí. Slupky také obsahují prospěšné látky, například kyselinu listovou," vypráví Pavel Václavík.

Velmi zdravé, ale v kuchyni méně používané maso příjemných chuťových vlastností představí třetí chod. Prsa z perličky jsou podlévaná smržovou omáčkou, připravenou z jedné z nejchutnějších tuzemských hub, přezdívané český lanýž.

Nechybí ani valašská variace na vepřo-knedlo-zelo, v pojetí Pavla Václavíka využívající lehké cibulové zelí s rozinkami a typické valašské žemlové knedlíčky.

Sladkou tečkou je žloutkový krém jako neobvyklá verze populární polevy k dukátovým buchtičkám, s domácí rumovou zmrzlinou.
Třešinkou na dortu gurmánského zážitku je výběr vín ke každému chodu, špičkový servis a příjemné prostředí restaurace, která přes prosklené stěny nabízí výhled do údolí.
www.lanterna.cz

Menu:
• Amuse bouche
• Horský bio sýr s marinovanou hruškou, sýrový chips, vinná redukce, chlebová tyčinka
• Krémová kulajda, koprový gel, zastřené vejce
• Prsa z perličky podlévaná smržovou omáčkou, lístky špenátu s ředkvičkou, bramborové nočky
• Selečí kotleta tažená v silné šťávě, cibulové zelí s rozinkami, žemlové knedlíčky
• Žloutkový krém s domácí rumovou zmrzlinou na lineckém koláčku
• Domácí pralinky, káva espresso

Ceny a cenová zvýhodnění
Menu: 990 Kč/osoba – včetně vín 1 490 Kč /osoba
Pro ubytované hosty Spa hotelu Lanterna je možné dokoupit degustační menu k večeři za zvýhodněnou cenu 590 Kč bez vín nebo 1 090 Kč včetně vín. Hosté pokojů Suite Spa mají automaticky jednou za pobyt menu v ceně ubytování.

-PR- 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA