Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Lanterna nabídne nové zážitkové menu

date_range 06.Kvě, 2017 featured_play_list Aktuality

 

Medvědí česnek, chřest, kopřivy, pampelišky, mladá zelenina a další jarní suroviny dominují novému menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Šestichodové menu bude v nabídce až do konce června, navíc nově i ve vegetariánské variantě.

Kuchaři obměňují menu Vyhlídky každé dva měsíce. Letos je vždy snoubeno s víny jednoho vybraného vinařství. Tentokrát byla zvolena vína Reisten. Zástupce vinařství Václav Šmach bude hostem speciálního degustačního večera v sobotu 13. května, při němž bude menu servírováno s jeho komentářem a také průvodním slovem šéfkuchaře Pavla Václavíka.

SPA Hotel Lanterna Velké Karlovice     foto Resort Valachy

Žhavou novinkou menu je, že si ho mohou vychutnat i vegetariáni. „Hostů, kteří nejí maso, ale rádi by si naši zážitkovou gastronomii dopřáli, je stále více. Rozhodli jsme se proto pro ně připravit i kompletní vegetariánskou verzi. Přizpůsobeny jsou dva z šesti chodů, v nichž je maso nahrazeno jinou vhodnou surovinou," popisuje šéfkuchař Pavel Václavík.

V menu nechybí nejen sezónní suroviny, ale i produkty regionálních farmářů, s nimiž hotel pravidelně spolupracuje. „Kromě našeho tradičního dodavatele, Biofarmy Horut z Rožnova pod Radhoštěm, která nám vozí sýry, se hosté poprvé mohou seznámit i s ekozemědělci Fryzelkovými z Vlachovic. Ti k nám budou dodávat bylinky a jedlé květy. Pro menu nám dodali medvědí česnek na polévku a sušená jablka pro chutney, které je součástí předkrmu," popisuje Pavel Václavík. Hlavní surovinou předkrmu je Horutova novinka – kravský zrající sýr Sainte Maure s popelem ze smrkového jehličí, který farma vyrobila přímo na míru pro Lanternu. Kuchaři sýr doplnili o koblížek s kopřivami.

SPA Hotel Lanterna Velké Karlovice     foto Resort Valachy

Regionální produkty zastupuje také pohanka ze Šmajstrlova mlýna, servírovaná v podobě nočku k jednomu z hlavních chodů – telecímu válečku v sous vide úpravě s chřestem. „V druhém hlavním chodu zase vůbec poprvé využíváme kohoutí maso. Roládka na červeném víně je doplněná mrkvovým a celerovým pyré a chipsem z petrželky. Je to moje oblíbené jídlo z dětství," popisuje Pavel Václavík.

Jako dezert pak kuchaři zvolili čokoládovou kouli s kousky ovoce, pomerančovým piškotem, malinovým sorbetem a jablečnou omáčkou s vanilkou. Koule se po přelití omáčkou efektně otevírá přímo před zraky hostů. „Kdykoli jsme měli tento typ dezertů v nabídce, vždy se u hostů těšil velkému zájmu. Věříme, že to bude ta pravá třešinka na dortu i u jarního menu," uzavírá Pavel Václavík.

Restaurace Vyhlídka je otevřena denně od 18 do 22.30 hodin. Díky komorní atmosféře a špičkovému servisu je příjemnou příležitostí ke klidnému stolování. Ubytovaní hosté Spa hotelu Lanterna mají možnost si menu objednat za zvýhodněnou cenu na http://www.lanterna.cz/  

 

JARNÍ MENU S VÍNY REISTEN:

Vlašský ryzlink 2015, pozdní sběr, suché
Amouse bouche

Sainte Maure s popelem ze smrkového jehličí, krajánky s šalotkou, koblížek s kopřivami
Pinot Blanc 2015, pozdní sběr, suché

Krém z medvědího česneku, creme fraiche
Chardonnay classic 2014, pozdní sběr, suché

Telecí váleček v sous vide úpravě, chřest na másle, pohankový noček s hlívou
(Vegetariánská varianta: Chřest na másle, holandská omáčka, pohankový noček s hlívou)
Clarissimo Rosé 2015, pozdní sběr, suché

Roládka z kohouta na červeném víně, pyré z mrkve a celeru
(Vegetariánská varianta: Krémové žampiony na lanýžovém másle, grilovaná cuketa, pyré z mrkve a celeru)
Merlot Maidenburg, 2015, pozdní sběr, suché

Čokoládová koule, pomerančový piškot, malinový sorbet, jablečná omáčka s vanilkou
Pálava Maidenburg, 2015, výběr z hroznů, polosladké

Další informace najdete zde 

-pr- 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA