Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Na gastrofestival míří i Pavel Pospíšil

date_range 25.Srp, 2015 featured_play_list Aktuality

 

Svátek všech labužníků a milovníků valašské kuchyně a regionálních produktů: to je Karlovský gastrofestival, jedinečná gastronomická událost, která se letos již posedmé uskuteční o prvním říjnovém víkendu 2. až 4. října ve Velkých Karlovicích.

Gastrofestival opět nabídne ochutnávky (nejen) valašských specialit, mezinárodní farmářský trh, soutěž o nejlepší frgál a nejlepší klobásu a další doprovodné programy včetně tradičních galavečeří pro náročné gurmány. Při nich ve Velkých Karlovicích každoročně hostují kuchařské osobnosti s michelinskou hvězdou. Letos se pořadatelům podařilo k účasti získat Pavla Pospíšila, historicky prvního Čecha, který se stal držitelem tohoto prestižního ocenění.

  Vrcholem festivalu bývá nedělní soutěž o nejlepší frgál

„Michelinské galavečeře u nás bývají pravidelně vyprodané, hosté velmi vítají tuto možnost poznat um michelinských kuchařů, za nimiž by jinak museli cestovat často i stovky kilometrů daleko. V minulosti již u nás hostovali michelinští šéfkuchaři z Itálie, Maďarska a postupně také oba aktuální držitelé michelinské hvězdy v České republice Oldřich Sahajdák a Roman Paulus. Letos uzavřeme český „trojlístek" díky Pavlu Pospíšilovi, který získal hvězdičku v Německu, kde trvale žije. Pavel Pospíšil se gastrofestivalů a podobných akcí účastní zcela výjimečně, o to větší radost máme, že přijal naše pozvání. Jako host Spa hotelu Lanterna připraví pro návštěvníky sobotní Michelinskou galavečeři a nedělní Michelinský oběd," uvedl Tomáš Blabla, ředitel Karlovského gastrofestivalu a zároveň i Resortu Valachy Velké Karlovice, který je hlavním pořadatelem akce.

Karlovský gastrofestival se během uplynulých šesti let zařadil mezi největší gastro akce svého druhu v ČR, jen loni jej navštívilo na 30 tisíc lidí. Vstup na gastrofestival je tradičně zdarma a vedle programu je pro návštěvníky atraktivní i místo konání – uprostřed přírody CHKO Beskydy, v malebném údolí Léskové ve Velkých Karlovic u hranice se Slovenskem. Ochutnávku specialit kuchařů místních hotelů, penzionů a restaurací tak mohou návštěvníci spojit s procházkou půvabnou valašskou krajinou. Celkem 14 gastro zastávek je rozeseto v údolí Léskové ve vzdálenosti do 3,5 km a hosté se mezi nimi mohou projít po cyklostezce Bečva nebo se svézt turistickým vláčkem, koňským povozem či historickým autobusem.

Kromě nabídky specialit místních kuchařů bude opět součástí Karlovského gastrofestivalu i mezinárodní farmářský trh plný poctivých domácích produktů za účasti producentů nejen z ČR, ale například i Slovenska či Maďarska. Vrcholem festivalu bývá nedělní soutěž o nejlepší frgál, při níž porotci i návštěvníci každoročně ochutnávají a hodnotí desítky těchto typických valašských koláčů od profesionálů i domácích pekařek. Součástí jsou i kuchařské show, soutěž o nejlepší klobásu, řemeslný jarmark, posezením s cimbálovými muzikami, zábava a atrakce pro děti, barmanské večery či jedinečná frgálová manufaktura, kde si mohou děti i dospělí pod vedením profesionálních pekařek sami vyzkoušet výrobu valašských frgálů a odvézt si je jako stylový suvenýr s sebou domů. http://www.karlovskygastrofestival.cz/

Tipy z letošního programu:
2. 10. Galavečeře Spa hotelu Lanterna
3. – 4. 10. Gastro tour: ochutnávky specialit v údolí Léskové, mezinárodní farmářský trh, kuchařské show, frgálová manufaktura
3. 10. Soutěž o nejlepší klobásu
3. 10. Michelinská galavečeře Pavla Pospíšila
3. 10. Galavečeře hotelu Horal
4. 10. Michelinský oběd Pavla Pospíšila
4. 10. Soutěž o nejlepší valašský frgál

-pr- 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA