Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Soutěžte o nejlepší frgál a klobásu

date_range 11.Zář, 2018 featured_play_list Aktuality

 

Umíte upéct valašský frgál? Nebo vyrobit klobásu, která obstojí i u náročných gurmánů?

Při desátém Karlovském gastrofestivalu, který se uskuteční 6. a 7. října ve Velkých Karlovicích, budou moci zájemci opět v těchto dovednostech poměřit síly s dalšími kuchařkami a kuchaři.

„Obě soutěže patří již neodmyslitelně ke Karlovskému gastrofestivalu a těší se velkému zájmu nejen mezi účastníky, ale i návštěvníky, které baví ochutnávat a porovnávat. Soutěží se tradičně účastní amatéři i profesionálové. Letos poprvé se obě akce uskuteční v jednom dni a to v neděli 7. října," říká ředitel Karlovského gastrofestivalu Tomáš Blabla.

 Soutěž frgálů

Podmínkou účasti v soutěži o nejlepší klobásu je doručit čtyři kusy klobásy do čtvrtku 4. října do pořádajícího Penzionu Pod Pralesem. Při gastrofestivalu pak vzorky nejprve posoudí porota, následně je budou moci v neděli 7. října od 11:30 hodin ochutnat i návštěvníci. „Soutěž má za sebou již čtyři ročníky a zájem o ni roste. Vítězové se mohou těšit na ceny v podobě piva z našeho Karlovského minipivovaru," připomněl Lubor Gášek z Penzionu Pod Pralesem.

Soutěž o nejlepší valašský frgál má ještě delší tradici. Ve Velkých Karlovicích se konala již několik let před vznikem Karlovského gastrofestivalu, letošní ročník je sedmnáctý v pořadí. „V hlavní kategorii porota hodnotí koláče vyrobené dle pravidel Evropské unie z roku 2013 – tedy takové, které mají 30 cm v průměru, váží 600 gramů, mají jednodruhovou náplň a byly vyrobeny na území Valašska. Kdo pochází odjinud nebo chce předvést svou fantazii upečením koláče netradičního tvaru či velikosti, může se zapojit do zvláštní kategorie pro kuriózní a jiné koláče. Je skvělou příležitostí třeba i pro odborné a gastronomické školy. K účasti v soutěži stačí přivézt koláč v neděli 7. října do 9:30 hodin do Velkých Karlovic," dodala ředitelka pořádajícího Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová. Ochutnávka pak začne v pravé poledne. Soutěž frgálů se tradičně těší velkému zájmu pekařek a pekařů, loni porota hodnotila sedm desítek koláčů.

 Soutěž klobás

Autoři vítězných frgálů se opět mohou těšit na ceny od Resortu Valachy, značky ETA a časopisu Apetit.

Karlovský gastrofestival se během uplynulých let zařadil mezi nejnavštěvovanější gastro akce u nás, mimo jiné i díky tomu, že je na něj vstup zdarma. Nabízí ochutnávky specialit u místních hotelů, penzionů a restaurací rozesetých na 3,5 km v údolí Léskové, ale také mezinárodní farmářský trh, kuchařské show, frgálovou manufakturu s možností zkusit si výrobu frgálů a další doprovodný program. Třešinkou na dortu bude opět Michelinská galavečeře a Michelinský oběd ve Spa hotelu Lanterna, letos pod taktovkou šéfkuchaře oceněného dvěma michelinskými hvězdami Nicolase Decherchiho.
www.karlovskygastrofestival.cz

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA