Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Svatý Martin v Resortu Valachy

date_range 04.Lis, 2014 featured_play_list Aktuality

 

K listopadu tradičně patří Svatomartinské menu s husími či kachními specialitami a k tomu degustace Svatomartinských vín. Tento příjemný gurmánský zážitek nabídne i Resort Valachy ve Velkých Karlovicích.

„Svatomartinské menu budeme nabízet několik dnů kolem svátku svatého Martina, již od pátku 7. listopadu ve všech třech hotelech našeho resortu. Každý šéfkuchař husí hody pojal po svém, hosté tedy mají opět z čeho vybírat," láká ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Spa hotel Lanterna v zážitkové restauraci Vyhlídka tradičně nabídne čtyřchodové menu, kterému dominují jako předkrm lehce opečená Foie Gras a jako hlavní chod pomalu pečené husí stehýnko se dvěma druhy knedlíků a také dvěma druhy zelí – dýňovým se slaninou a červeným s povidly.

Foto Resort Valachy

Na dýňové zelí letos vsadil také hotel Horal, jenž navíc pečené husí stehno v rámci hlavního chodu okoření servírováním pohankového knedlíku. Neotřelou kombinaci přináší i dezert – švestková pěna se škvarkovou sušenkou a jablkovým kompotem.

V hotelu Galik čeká na gurmány klasika v podobě pečené husy s jablečným zelím a špekovým knedlíkem, husí kaldoun a jako dezert mandlová pošírovaná hruška v červeném víně s brusinkovým krémem.

„V prvních dnech budeme k menu servírovat mladá vína. Ta Svatomartinská otevřeme v souladu s tradicí až 11. listopadu v 11 hodin," dodal Tomáš Blabla.

Gurmáni si výlet za Svatomartinským menu mohou zpříjemnit relaxací ve wellness centrech hotelů Lanterna a Horal. Svatomartinské menu se tak může stát tečkou za relaxačním dnem spojeným s koupáním a saunováním.

Speciální nabídku má Spa hotel Lanterna. Jeho ubytovaní hosté mají menu s výrazným cenovým zvýhodněním za 300 Kč místo obvyklých 650.

Více na valachy.cz

Spa hotel Lanterna
• Lehce opečená Foie Gras sypaná mořskou solí s hruškovým chutney a toasty
• Husí vývar s kořenovou zeleninou, celestýnskými nudlemi, játrové knedlíčky
• Pomalu pečené husí stehýnko podlévané silnou šťávou, červené zelí s povidly, dýňové zelí se slaninou, žemlový a bramborový knedlík
• Podzimní kaštanový koláč s citrónově tymiánovým sorbetem
Platnost: 7. – 23. 11. 2014

Wellness hotel Horal
• Uzené husí prsa na hruškových povidlech a polníčkovém salátu
• Pomalu pečené husí stehno na majoránce s dýňovým zelím a pohankovým knedlíkem
• Švestková pěna se škvarkovou sušenkou a jablkovým kompotem
Platnost: 8. – 16. 11. 2014

Hotel Galik
• Polévka husí kaldoun
• Svatomartinská pečená husa, jablečné zelí a špekový knedlík
• Mandlová pošírovaná hruška v červeném víně s brusinkovým krémem
Platnost: 8. – 13. 11. 2014

Martina Žáčková 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA