Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Ve Vlachovicích otevřeli výjimečnou restauraci

date_range 16.Čvn, 2018 featured_play_list Aktuality

 

Obec Vlachovice v roce 2018 dokončila kompletní rekonstrukci svého kulturního domu, který se stal nyní jedním z nejmodernějších v širokém okolí. Kulturní dům se nyní stal ideálním prostorem pro kulturní akce, oslavy, svatby a firemní večírky. Součástí kulturního domu je úplně nová restaurace – Restaurace Na Mýtě, která před třemi týdny přivítala své první hosty v jejím moderním interiéru. Nadstandartní moderní restaurace s příjemným kvalitním interiérem a obsluhou, zaměřená na kvalitní gastronomii za solidní cenu. Taková je hlavní vize vlachovické restaurace, kterou provozuje přímo obec Vlachovice.

 Interiér nové restaurace – Restaurace Na Mýtě ve Vlachovicích

„Chceme nejenom našim občanům, ale lidem z celého kraje a přijíždějícím turistům nabídnout to, co na jihu Valašska přece jenom chybí – kvalitní, příjemné restaurační zařízení a nadstandartní gastronomii používající v co největší míře čerstvé regionální suroviny. Podpora a spolupráce s okolními BIO farmáři, malými výrobci a dodavateli z našeho regionu, striktní používání jen kvalitního, ale dražšího českého masa, je základním z pilířů naší kuchyně a nabídky," představil směřování restaurace místostarosta obce Ing. Radek Fryzelka, který vytvořil studii a návrh provozu.

Měli velké štěstí, že se jim podařilo získat výjimečného, mladého kuchaře, pana Michala Kročila, který se v tomto roce po dlouhých letech rozhodl vrátit a předat dále své zkušenosti nabrané z velmi kvalitních horských restaurací ze Švýcarska a Rakouska. „Velmi nás potěšilo, že jsme se jednoznačně shodli na filozofii a základních kamenech budování restaurace. Což bylo pro nás hodně důležité. Velká spokojenost našich hostů nás těší a jeho kuchařského umu, profesionality a nadšení si opravdu ceníme," uvedl Fryzelka.

„Stavíme naši kuchyni na sezónnosti, lokálnosti a proto budeme jídelní lístek obměňovat každé roční období. V našem jídelním lístku naleznete jednak nabídku jídel inspirovaných převážně středoevropskou a českou kuchyní, tak i samostatnou sekci – inspirace starou regionální, vlachovskou a valašskou kuchyní, v moderní úpravě," říká šéfkuchař Michal Kročil.

„Na první letní den 21. června chystáme nový letní jídelní lístek, do kterého chystáme jak klasičtější jídla, tak i zajímavé, poněkud netradiční a přesto silně regionální nabídku," doplňuje a zve do vlachovické restaurace, šéfkuchař Michal Kročil.

I v nápojovém lístku naleznete místní speciality – Hostětínské mošty, Bylinné, květinové vína z Valašska, Víno Botur z Bílých Karpat, Cidery z Vizovic, Slivovicu od žufánka z Bílých Karpat, vlachovskou vodu s jedlými květy a bylinami, domácí limonády apod. „Nabídku ještě upravujeme a doplňujeme. Stále totiž běžíme ve zkušebním, zahajovacím provozu a ladíme vše tak, aby hosté byli co nejvíce spokojeni. Od září chystáme, chystáme spoustu novinek a pravidelných akcí. Ještě je před námi kus cesty," uvedl s úsměvem Fryzelka.

„Chtěli bychom restauraci propojit s naší obcí, valašským regionem a s myšlenkami zdraví člověka i ekologie. Ne každý to ocení, ale myslíme si, že je to hodně důležité, i když kvalitní a zdravé suroviny budou samozřejmě dražší. Proč bychom ale měli vozit například maso, sýry, zeleninu nebo bylinky ze Španělska, Itálie nebo Polska, neznámé kvality, když máme výborné farmáře a výrobce v našem okolí, či přímo v naší obci. Ekonomice i životnímu prostředí by tento přístup pomohl možná i více, než kdejaké dotace. Byli bychom rádi, pokud se náš podnik stal i jakousi inspirací pro ostatní restaurace a podniky. Záleží ovšem hlavně na lidech, čemu dají přednost a jestli něco takové ocení, nebo jim například stále bude jen záležet na nejnižší ceně masa, ale už jim bude úplně jedno, odkud pochází, jak se zvířaty bylo zacházeno a čím bylo krmeno. A přitom půda v jejich okolí leží ladem. Pokud by chtěl někdo z drobných zemědělců (ideálně BIO pěstitelů), nebo výrobců s naší restaurací spolupracovat, ať se nám určitě ozve," nabízí Fryzelka.

Restaurace Na Mýtě má otevřeno a vaří každý den až do 21:00 (kromě pondělí, kdy jen po dobu oběda). Obec pro restauraci chystá samostatné internetové stránky. Všechny potřebné informace jsou i na facebooku ZDE. Nabídku denního MENU naleznete i na našich stránkách v rubrice KAM ZAJÍT NA JÍDLO.

-pr-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA