Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Velikonoce v Karlovicích: řemesla i jehněčí

date_range 05.Dub, 2012 featured_play_list Aktuality

 

Pestrou zábavu i dobré jídlo si mohou o velikonočním víkendu užít návštěvníci Velkých Karlovic. K vidění budou ukázky řemesel či folklórní vystoupení. Gurmáni mohou ochutnat specialitu, s níž uspěl šéfkuchař hotelu Galik Miroslav Milučký na únorové kuchařské soutěži v Dubaji, a milovníci relaxace jsou opět zváni na tradiční Saunovou noc ve Wellness Horal.

Jednou z nejzajímavějších akcí bude Velikonoční šmigrustování, které se bude konat v neděli 8. dubna v Karlovském muzeu. V 9 hodin ho zahájí rukodělné dílny pro děti s ukázkami různých technik zdobení kraslic. Malí návštěvníci si budou moci vyrobit vajíčka perníková, drátkovaná a vrtaná nebo si třeba ulít slepičku ze včelího vosku. Ve venkovních stáncích budou ke koupi řemeslné výrobky z keramiky, dřeva a textilu. Na své si přijdou i labužníci, ve stáncích se budou nabízet uzeniny, sýry, horké trdelníky, bramborové spirálky, medovina a další pochutiny. V kulturním programu se představí Dětský folklorní soubor Valášek, Pěvecký sbor při ZŠ Velké Karlovice a Cimbálová muzika Milana Mlčáka.

Ve 13 hodin začne Velikonoční neděle v blízké Zvonici Soláň na hoře Soláň nad Velkými Karlovicemi. Pro návštěvníky bude připraven program s ukázkami malování kraslic, pletením tatarů, drátkováním, malovaním vitrážových obrázků, vyřezáváním ze dřeva a pečením velikonočních beránků. Na projíždku po Soláni bude připraven koňský povoz. Ve Zvonici je také již od 20. března k vidění Velikonoční výstava kraslic.

Velikonoční atmosféru zpříjemní karlovický hotel Galik. Od soboty 7. do pondělí 9. dubna bude servírovat Velikonoční menu, jehož nabídce bude i jehněčí kýta se šťouchanými brambory, baby špenátem a rozmarýnovou omáčkou – pokrm, s nímž vybojoval šéfkuchař Galiku Miroslav Milučký v únoru 2012 bronzovou medaili na světové soutěži Emirates Culinary Guild v Dubaji. Ve své kategorii tam uspěl v konkurenci sedmi stovek kuchařů z celého světa.

Na jehněčí speciality nabídne i zážitková restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna. Cocktail bar Lanterna pak chystá na sobotní večer Šmigrustovou party s nabídkou slivovic a hruškovic včetně košer verze. Pozadu nezůstane ani třetí z hotelů Resortu Valachy – Horal, který o víkendu nabídne grilované speciality na venkovní terase.

Milovníci neobvyklých relaxačních zážitků jsou zváni v sobotu 7. dubna na další Saunovou noc ve Wellness Horal. Noční koupání a saunování při svíčkách se tam koná každou první sobotu v měsíci. Termální bazény i saunový svět jsou mimořádně otevřeny až do půlnoci a každou hodinu od 20:00 si mohou návštěvníci vyzkoušet saunovací rituály.

Martina Žáčková

 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA